Poliser utsatta för stenkastning – en gripen

Det var vid 04.30-tiden på tidiga torsdagsmorgonen som polisen larmades om ett misstänkt inbrott på en byggarbetsplats vid Valla torg i Årsta i södra Stockholm.
Foto: GOOGLE MAPS

Poliser utsattes för stenkastning i samband med ett larm om ett misstänkt inbrott i Årsta i södra Stockholm på tidiga torsdagen.

En bilruta på polisbil krossades och en hundförare var mycket nära att bli träffad av en knytnävsstor sten.

En man är gripen misstänkt för mordförsök.

– Det var både stenar och misstänkt porslin som kastades från minst tionde våningen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det var vid 04.30-tiden på tidiga torsdagsmorgonen som polisen larmades om ett misstänkt inbrott på en byggarbetsplats vid Valla torg i Årsta i södra Stockholm.

– När patrullen kommer fram ser man två personer som inte riktigt tycks ha lyckats ta sig in men som har tillgripit någon form av gods. De flyr från platsen, säger Anders Bryngelsson.

Stenar kastades från minst tionde våningen

En stund senare, i samband med att polisen arbetar på platsen, blir polismännen utsatta för stenkastning. Stenarna kastas högt uppifrån ett höghus i närheten.

– Det var både stenar och misstänkt porslin som kastades från minst tionde våningen, säger Anders Bryngelsson

En polisbil fick en ruta krossad och en hundförare som var på plats var nära att träffas av flera föremål, bland annat en knytnävsstor sten.

Man gripen misstänkt för mordförsök

Polismännen lyckas lista ut vilken lägenhet föremålen kastas ut från och tar sig in där.

– Där inne hittar de saker som finns nere på brottsplatsen. Personen i lägenheten är dessutom smutsig och jordig, säger Anders Bryngelsson.

Samme man ska även ha setts på brottsplatsen i samband med att polispatrullen kom dit.

Mannen är nu gripen misstänkt för försök till mord.

– Det blir den rubriceringen när det rör sig om så stora föremål som kastas från så pass hög höjt. Det kastades från minst tionde våning i det här höghuset och avsikten var att träffa, säger Anders Bryngelsson.

Den andre misstänkte befinner sig fortfarande på fri fot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.