Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens nya teori: Hon kan hållas inlåst

Velmira tillsammans med dottern och mordmisstänkte maken. Foto: Privat
Foto: NIKLAS HAGMAN / NIKLAS HAGMAN TT NYHETSBYRÅN

Sista gången någon hörde av Velmira, 34, var i fredags – hennes make är misstänkt för mord.

Men nu öppnar polisen för att kvinnan kan vara vid liv.

– Ett alternativ är att hon hålls inlåst någonstans, säger Olof Norgren, spaningsledare vid polisen.

I fredags kväll pratade Velmira, 34, med sin pappa hemma i Ukraina. Det var sista gången någon utanför den närmaste familjen i Avesta hade kontakt med henne. Någon gång mellan lördagen och söndagen misstänks hennes make sen ha mördat henne, för att sen lämna landet med sin och Velmiras gemensamma dotter.

På måndagen avbröts mannens flykt och han greps i Slovenien, vid gränsen till Kroatien. Då var han drygt 200 mil från lägenheten i Avesta. Med sig i bilen hade han sin och hustruns dotter. Men polisen vet fortfarande inte var Velmira är. Någon kropp har inte hittats – nu öppnar polisen för att hon fortfarande kan vara vid liv.

 

Men polisen vet fortfarande inte var Velmira är. Någon kropp har inte hittats – nu öppnar polisen för att hon fortfarande kan vara vid liv. Foto: Polisen

Polisens alternativ: Det kan ha hänt Velmira

– Min uppfattning är att det finns några alternativ. Första alternativet är att hon är död, säger Olof Norgren, spaningsledare vid polisen i Dalarna.

Sen fortsätter han:

– Ett andra alternativ är att hon lever och håller sig undan självmant. Ett tredje alternativ är att hon hålls inlåst någonstans. Och ett fjärde är att hon är skadad och hjälplös och inte kan påkalla hjälp. Det är de scenarion jag ser.

I fredags kväll pratade Velmira, 34, med sin pappa hemma i Ukraina. Det var sista gången någon utanför den närmaste familjen i Avesta hade kontakt med henne. Foto: ALEX LJUNGDAHL

 

Svetsaren fortfarande i Slovenien

Maken, som alltså misstänks för mord, har ännu inte kunnat förhöras. Han befinner sig fortfarande i Slovenien där han greps. Samma sak gäller flyktbilen som ännu inte kunnat undersökas av polis.

– Det har inte gått framåt. Det vi gör nu är att vi planerar kommande veckas förhörsinsatser. Hur vi ska få hem bilen och den misstänkte från Slovenien, säger Norgren.

Maken har ännu inte kunnat förhöras. Han befinner sig fortfarande i Slovenien där han greps.

Vad det är som gjort att polis och åklagare misstänker mord har de inte velat gå ut med.

Expressen har sökt åklagare Eva Wintzell och makens försvarare.

Polisen vädjar om att personer som har tips eller uppgifter om Velmira ska höra av sig till dem via 114 14.