Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens teori: Försvunna Fatima, 57, kan ha mördats

Den sista säkra iakttagelsen av Fatima Berggren gjordes i Västerås den 18 maj. Foto: Privat
Polisen inledde en förundersökning gällande människorov den 1 juni. Foto: Polisen

Fatima Berggren, 57, försvann från sitt hem i Västerås i mitten av maj.

Bland många teorier befarar polisen det värsta - och söker nu en mördare.

– Vi måste vara ärliga och säga att vår hypotes är att hon kan ha blivit mördad, säger Johan Stenvi vid polisens utredningssektion.

I mitten av maj gjordes den sista säkra iakttagelsen av Fatima Berggren, 57. Sex dagar senare, den 24 maj, anmäldes hon försvunnen. När nu över två månader har gått har fortfarande inte polisens utredning nått framgång, som SVT Västmanland tidigare rapporterat om.

– Det sanningsenliga svaret är att vi inte vet. En hypotes är att hon kan ha blivit mördad. Hon kan ha försvunnit av egen vilja, det kan vara en olyckshändelse, säger Johan Stenvi vid polisens utredningssektion.

Sedan försvinnandet har polisen, Fatimas anhöriga och organisationen Missing People sökt efter henne med hjälp av spårhundar.

 

LÄS MER: Fatima, 57, kan ha blivit kidnappad: "Fruktansvärt" 

 

– Snart har det gått tre månader. Det är fruktansvärt påfrestande för oss allihopa. Man engagerar sig dygnet runt, har vridit och vänt på det utan att komma någon vart, säger Stefanie Christie Berggren, dotter till Fatima Berggren.

– Det står still. Vi hade hoppats att via media nå ut om tips och hjälp så polisen kan komma vidare. Bara något som lutar åt rätt håll.

Fatimas dotter Stefanie Christie Berggren vädjar till allmänheten om tips som kan leda till hennes mamma. Foto: Privat

Inga vittnen

Polisen har tidigare uppgett att man fått information som tyder på att försvinnandet inte är frivilligt. Den första juni inledde därför polisen en förundersökning gällande människorov. Polisen riktar sig också till allmänheten i intresse för alla typer av tips.

– Det finns mycket information, men inget som lett oss fram till Fatima och exakt vad som har hänt. Vi har inga vittnen som leder till henne. Därför är vi tacksamma för uppmärksamheten av fallet, säger Johan Stenvi.

Finns det någon misstänkt?

– Det vill jag inte gå in på. 

Sitter någon frihetsberövad?

– Nej.

Inga spår leder till Fatima

Enligt Johan Stenvi är det ovanligt att man fortfarande inte har några spår så lång tid efter försvinnandet.

– Det känns ju inte alls bra att hon fortfarande är borta. Därför misstänker vi att något allvarligt har hänt henne. Vi måste vara ärliga och säga vår hypotes att hon kan ha blivit mördad.

Stefanie Christie Berggren berättar att hennes mamma är en kontaktsökande person som med jämna mellanrum hör av sig till sina anhöriga.

– Det var det som gjorde att vi reagerade så starkt redan från början, säger hon.