Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens svårigheter – efter misstänkta mordet på Tess

"Tess var en person som såg skuggsidorna, hon väjde inte för dem", säger en vän som hade mycket kontakt med Tess Karlsson. Foto: Privat
Den 29 september bekräftade polisen att man hittat Tess Karlssons kropp i ett skogsområde mellan två långtidsparkeringar i Arlanda i norra Stockholm. Foto: Mattias Nordahl

Therése "Tess" Karlsson, 44, hittades död i slutet av september efter att ha varit försvunnen sedan den 18 augusti. 

Polisen kämpar febrilt med att utreda omständigheter inom utredningen som anses märkliga, enligt uppgifter till Expressen. 

Bland annat kan det bli svårt att fastställa en dödsorsak.

Den sista kvällen som Therése ”Tess” Karlsson, 44, såvitt känt sågs vid liv var hon på krogen Nancys i Järfälla i västra Stockholm. Det var ett av hennes stamställen och hon var välkänd av personalen. Hon stod gärna på scen och sjöng karaoke. Vänner har beskrivit henne som social, med ett högt civilkurage och att hon tyckte mycket om människor och djur. Hon drogs särskilt till vatten och var intresserad av det astrala, har en vän tidigare sagt. 

”Levde i en komplex värld”

– Hon var en person som såg skuggsidorna, hon väjde inte för dem. Försökte aldrig göra något vackrare eller mjukare i kanterna än det var. Hon kunde vara lika svår som hon var ljuvlig, och det är det sannaste man kan vara. Det är skönhet. Men det var en komplex värld hon levde i, säger en vän.

Den 18 augusti tros Tess Karlsson ha varit på krogen Nancys som vanligt. Men efter det datumet är det ingen som hört av henne. I början av september gick hennes familj ut med att Tess Karlsson var försvunnen. Missing People kopplades in.

Den 29 september bekräftade polisen att man hittat Tess Karlssons kropp i ett skogsområde mellan två långtidsparkeringar i Arlanda i norra Stockholm.  

I veckan anhölls en företagare i 50-årsåldern och på fredagen häktades han av Attunda tingsrätt, skäligen misstänkt för mord. 

Han nekar till brott.

Mord på okänd plats

Enligt åklagare har mordet skett någon gång mellan den 18 augusti och 29 september ”på okänd plats”. 

Enligt uppgifter till Expressen finns det omständigheter kring mordet som är märkliga och oklara. Bland annat handlar det om att det kan bli svårt för polis och åklagare att fastställa en dödsorsak.

Detta på grund av att kvinnan varit försvunnen en längre tid innan hon återfanns och troligen funnits på den plats där hon hittades en längre tid, enligt uppgifter till Expressen.

Och det är därför svårt för rättsmedicinare att undersöka kroppen och hitta orsaken bakom Tess död.

– Jag kommenterar inte utredningen, säger åklagare Jenny Karlsson som också är förundersökningsledare. 

Advokaten: ”Häktningen håller inte”

Expressen har även sökt den häktade mannens advokat. Han förordnades först Martin Cullberg men ärendet har delats vidare till Matilda Bergström. 

– Den utredning som åklagare presenterade under häktningsförhandlingen ser inte vi håller ens för en skälig misstanke, säger Matilda Bergström.