Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens nya bilder på gärningsmannen

Enligt polisen blev den 42-årige mannen sedan oprovocerat attackerad och knivhuggen i ryggen. Foto: Polisen

En 42-årig man utsattes för ett oprovocerat mordförsök i Rågsved i Södra Stockholm i mitten av september. En misstänkt gärningsman fångades på film när han flydde men polisen har i nuläget inte lyckats identifiera honom. Nu släpper man nya bilder på den misstänkta och ber allmänheten om hjälp.

– Han frågade efter vägbeskrivning till platsen vid stod på, sen slog han mig i magen, berättar 42-åringen.

Det var en varm eftermiddag den 14 september i Rågsved när den 42-åriga målsägande träffade på en för honom okänd man på en parkering i Rågsved.

De pratade kort med varandra innan den okända mannen plötsligt slog 42-åringen och knivhögg honom i ryggen.

– Han slog mig på armen och i ryggen, jag förstod inte att han hade en kniv först, men när jag kände med handen märkte jag att det var blod, säger 42-åringen till Brottscentralen.

Händelsen rubriceras som mordförsök och enligt polisen är offret är tidigare helt ostraffade och det finns ingen koppling mellan personerna.

– Det finns ingenting som tyder på att de ska ha känt varandra eller haft kontakt tidigare, säger utredare Robert Skoglund, grova brott Stockholm syd.

 

Filmades i flykten

Efter mordförsöket fångades en misstänkt gärningsman på bild när han flydde in på Rågsveds tunnelbana och det är polisens sista spår efter honom. Brottscentralen har tidigare uppmärksammat fallet och gått ut med filmen från tunnelbanan men polisen har fortfarande inte kunnat fastslå den misstänktes identitet.

Nu väljer polisen ut med nya bilder på den misstänkte, när han genomför ett köp på en pressbyråbutik.

Söker tips från hela landet

– Den här bilden är tagen ett par dagar tidigare. Anledningen till att vi går ut med den här bilden är att han är helt omaskerad, han syns väldigt bra på de här bilderna och förhoppningen är att fler ska känna igen den här personen, säger Robert Skoglund.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp att identifiera den misstänkta mannen och man understryker att personen inte behöver vara boende i Stockholmsområdet.

– Med tanke på att offret mycket väl kunde ha avlidit efter den här attacken är vi väldigt angelägna om att klara upp det här. Jag hoppas verkligen att vi den här gången kommer att få en identitet, säger Robert Skoglund.

 

– Vi vill ha in förslag på vem den här personen är, säger utredare Robert Skoglund.

Missade hjärtat med centimeter

42-åringen fick efter attacken snabbt hjälp från allmänheten och kördes snabbt till sjukhus. Han hade då livshotande skador och kniven hade missat hjärtat med bara någon centimeter.

– Lungan var helt blodfylld. Hade det dröjt någon minut till så hade jag inte överlevt, det har varit en resa, säger 42-åringen.

Känner du igen personen på bilderna eller har du andra uppgifter att lämna i fallet? Hör av dig till polisen på 114 14 eller mejla till tips@brottscentralen.se.