Här går gärningsmannen in på Shellmacken. Nu vädjar polisen om tips – känner du igen rånaren? Kontakta polisen på 114 14. Foto: ÖvervakningsbildHär går gärningsmannen in på Shellmacken. Nu vädjar polisen om tips – känner du igen rånaren? Kontakta polisen på 114 14. Foto: Övervakningsbild
Här går gärningsmannen in på Shellmacken. Nu vädjar polisen om tips – känner du igen rånaren? Kontakta polisen på 114 14. Foto: Övervakningsbild
Förundersökningsledare David Helgesson: ”Han har ett par skor och handskar som vi tycker sticker ut”.Förundersökningsledare David Helgesson: ”Han har ett par skor och handskar som vi tycker sticker ut”.
Förundersökningsledare David Helgesson: ”Han har ett par skor och handskar som vi tycker sticker ut”.
Lars Eklund, säkerhetsansvarig på Shell: ”Det känns självklart för mig att polisen går ut med efterlysning”. Foto: BrottscentralenLars Eklund, säkerhetsansvarig på Shell: ”Det känns självklart för mig att polisen går ut med efterlysning”. Foto: Brottscentralen
Lars Eklund, säkerhetsansvarig på Shell: ”Det känns självklart för mig att polisen går ut med efterlysning”. Foto: Brottscentralen

Polisens efterlysning: Släpper bild på rånare

Publicerad

Den maskerade rånaren slog till mot Shellmacken och hotade till sig pengar, snus och tobak.

Nu går polisen ut med en efterlysning och vädjar om tips från allmänheten.

Natten mot måndagen den 2 april rånades Shellmacken på Tankvägen i Umeå av en ensam gärningsman.  

– Han är maskerad och har med någon form av tillhygge hotat till sig pengar, snus och tobak. Han blir misstänkt för rån i samband med det här, säger polisens förundersökningsledare David Helgesson.

Polisen söker nu tips från allmänheten, vittnen som sett något från kvällen när rånaren slog till eller personer som kan känna igen rånaren på övervakningsbilderna.

Här går rånaren in på Shellmacken.Foto: Övervakningsbild

”Skor och handskar sticker ut”

Gärningsmannen som är omkring 170 centimeter lång var under rånet klädd i mörka kläder och maskerad över ansiktet.  

– Sen har han ett par skor och handskar som vi tycker sticker ut i sammanhanget, säger David Helgesson

Den aktuella natten fanns en anställd på plats och inga kunder befann sig i butiken under rånet. 

Personalen blev chokad i samband med händelsen men fick inga fysiska skador, enligt David Helgesson. 

Har du tips? Kontakta polisen

Lars Eklund, säkerhetsansvarig på Shell, meddelar att personalen är vid gott mod och har erbjudits krisstöd. 

– Det känns självklart för mig att polisen går ut med efterlysning. Det är klart vi vill gripa den gärningsman som har gjort ett angrepp mot vår butik, säger Lars Eklund. 

Kontakta polisen på 114 14 om du har information om händelsen.

All information kan vara betydande även den som uppfattas som obetydlig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag