Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen misstänker: Kvinna kidnappad i svartsjukedrama

Enligt uppgifter till Expressen ligger ett svartsjukedrama bakom händelsen och polisen har spärrat av en bostad 500 meter från kvinnans hem.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Mannens bostad.Foto: Richard Ström
Polisen har sökt i området.Foto: Richard Ström
Kvinnans bostad.Foto: Richard Ström

En kvinna från Örebro är försvunnen, och polisen misstänker att hon blivit kidnappad.

Enligt uppgifter till Expressen ligger ett svartsjukedrama bakom händelsen och polisen har spärrat av en bostad 500 meter från kvinnans hem.

Enligt uppgifter till Metro har en utpekad man blivit förhörd av polisen och sedan lämnat landet.

Ytterligare ett hus i närområdet ska ha spärrats av på fredagen, skriver Aftonbladet. 

Den försvunna kvinnan är en frånskild tonårsmamma i 45-årsåldern. Hon har en religiös anknytning, är aktiv i sociala medier och är intresserad av motion och friluftsliv. 

Någon gång under natten mot 15 maj försvann hon från sin bostad i centrala Örebro, enligt anmälan. Senast någon hade kontakt med kvinnan var vid 23-tiden på måndagskvällen 14 maj.

Polisen har sökt i området.Foto: Richard Strom

Olika utredningsåtgärder drogs i gång och av det som framkommit hittills drar polisen slutsatsen att kvinnan sannolikt inte försvunnit på frivillig väg.

Därför har en förundersökning om människorov startats.

Tidningen Metro rapporterar att en man i 40-årsåldern har förhörts av polisen under onsdagen. Därefter ska mannen ha lämnat landet. Tidningen skriver att 40-åringen ska ha någon sorts relation till den försvunna kvinnan. 

Enligt Nerikes allehanda har en person tidigare i veckan varit anhållen i ärendet, men släppts av åklagare. Om personen är avförd från utredningen eller inte vill åklagaren inte säga.

Uppgift: Hus avspärrat

Enligt uppgifter till Expressen har ett hus spärrats av på en adress i ett villakvarter omkring 500 meter från kvinnans bostad. Flera grannar berättar om intensiv polisnärvaro under torsdagen och även under onsdagen. 

Kvinnans bostad.Foto: Richard Ström

Vid 21-tiden på kvällen fanns sökhundar runt det avspärrade huset och vid kvinnans bostad. Enligt Nerikes Allehanda har även kvinnans bostad spärrats av.

Mannens bostad.Foto: Richard Ström

– Det pågår en sökinsats och utredningsåtgärder i området, säger Christina Hallin på polisens regionledningscentral.

Hon varken bekräftar eller förnekar att någon bostad har spärrats av.

Har det gjorts några frihetsberövanden?

– Nej, inte vad jag känner till.

Enligt Aftonbladet har det på fredagen spärrats av ytterligare ett hus i närområdet.

Uppgift om svartsjuka 

Enligt uppgifter till Expressen finns ett svartsjukdrama bakom försvinnandet, något som också Metro rapporterat. Spaningsledare Peter Springare vill inte inte kommentera det.

– Det handlar om en försvunnen kvinna. Det har jobbats förutsättningslöst med det här och är nu rubricerat som människorov, säger han till Metro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.