Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Kroppen som hittades i Gävle är Velmira

Velmiras kropp hittades i Gävle för en vecka sedan.
Polis och tekniker arbetar nära platsen där kroppen efter försvunna Velmira, 34, hittats.Foto: Roger Nilsson / Roger Nilsson

Polisen i Dalarna har slagit fast att den kropp som hittades i Gävle för en vecka sedan är försvunna Velmira, som tros ha mördats.

Det skriver polisen på sin hemsida. 

34-åriga Velmira misstänks ha mördats i sitt hem i Avesta mellan den 9 och den 10 februari. Hennes man är häktad och misstänkt på sannolika skäl för att ha mördat henne. Mannen greps på flykt i Slovenien den 11 februari efter att ha varit internationellt efterlyst. Han har nu förts till Sverige.

Polisen har sedan dess sökt efter Velmira. I förra veckan koncentrerades sökandet till ett skogsområde norr om Gävle. Själva platsen där polis och hundar arbetade under slutet av förra veckan ligger nära en rastplats längs E4 utanför Gävle.

Velmiras kropp hittad i Gävle

Nu har polisen slagit fast att den kropp som hittades i Gävle är den saknade och förmodat mördade Velmira, med underlag och utlåtande från Rättsmedicinalverket.

Polisen kommer inte att ytterligare kommentera vad som framkommit i utlåtandet, skriver polisen på sin hemsida.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.