Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen bekräftar: Shayan Gaff sköts av misstag

1 / 7

Hundratals personer var på plats när 22-årige Shayan Gaff begravdes under torsdagen.

Nu bekräftar polisen att Shayan var ett oskyldigt offer för det gängrelaterade våldet.

– Vi anser att det är så. Allt tyder på att han var helt oskyldig. Han var inte på något sätt inblandad i någon kriminalitet och han var inte känd av polisen. Han var en helt vanlig kille. 

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare var en av de hundratals personer som deltog vid begravningen av 22-årige Shayan Gaff på Strandkyrkogården Skrubba i Tyresö under torsdagen.

– Det är fruktansvärt och väldigt sorgligt. Men det är bedrövligt att vi inte har kommit till rätta med de här gängproblemen i Sverige. Det duger inte.

Sorg och ilska

Fredrik Gårdare beskriver mordet som ett typiskt gängmord och att Shayan Gaff var ett oskyldigt offer. Enligt Gårdare gör polisen nu allt de kan för att lösa mordet på Shayan Gaff, men vill inte avslöja vilka framsteg som gjorts hittills i utredningen.

Samtidigt medger han att arbetet är svårt – bara i Stockholm finns det i dagsläget femton olika konflikter där dödligt våld används och som polisen arbetar med.

Dödskjutningen har väckt både sorg och ilska bland Shayans familj och anhöriga, som fått nog av våldet.

 

– Min kusin fick ta smällen fast han inte tillhörde den kriminella världen. Vi måste få stopp på gatuvåldet för att inte en till mamma och pappa ska behöva förlora sin son, säger Shayans kusin Sana Jaff.

22-årige Shayan Gaff är inte ensam om att falla offer för gängrelaterat våld. 2016 dog en åttaåring efter att en handgranat exploderat i en lägenhet i Göteborg och förra året sköts en vaktmästare i Malmö.  

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare tycker inte att människor ska behöva känna sig rädda för att drabbas av gatuvåldet och påpekar att det statistiskt sett är farligare hemma i köket eller i trafiken.

Samtidigt säger han att många oskyldiga människor har drabbats för att de kommit i vägen för våldet, eller som i Shayans fall, blivit måltavla av misstag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!