Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pojke riktade pistol mot polis – anhållen

Tre personer försökte ta sig in på polisstationen i Västerås.

En av dem – en tonårspojke – riktade i samband med det en skarpladdadpistol mot en polis.

Pojken har anhållits av åklagare, misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. 

Händelsen skedde strax innan klockan 15 på fredagseftermiddagen. Tre personer försökte då ta sig in på polisstationen med sin bil. 

Enligt uppgifter till VLT ska de kommit med en bil och försökt följa efter en polisbil som var på väg in på stationsområdet, genom grindarna. Men de lyckades inte, utan hamnade utanför. Då ska en av personerna i bilen, en pojke i 15-årsåldern, ha riktat en pistol mot en av poliserna. 

Pistolen bedöms varit skarpladdad

Poliserna på plats fick ut pojken ur bilen och kunde gripa honom. Polisen bedömer att pistolen var skarpladdad och inledde först förundersökning om försök till mord. 

Senare på fredagskvällen anhölls pojken av åklagare och misstankarna gäller grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. 

De andra två i bilen ska vara en man i 60-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern, enligt uppgifter till VLT är det 15-åringens föräldrar. De togs med in till förhör men fick senare lämna stationen. De är inte misstänkta för brott i nuläget, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen koppling mellan 15-åringen och polisen

Ingen ska ha skadats vid händelsen. 

– Det finns ingenting som tyder på att det finns någon hotbild mot verksamheten eller den enskilda polisen, sa Robert Wallén, polisområdeschef i Västerås till VLT på fredagseftermiddagen.

Det ska heller inte ha hittats någon koppling mellan den gripne 15-åringen och polisen som fick vapnet riktat mot sig, enligt polisen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!