Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Personerna som ska leda Brottscentralen

Från vänster: Thabo Motsieloa, Lisah Silfwer och Lennart Ekdal. Foto: Anna-Karin Nilsson

Brottscentralen har utnämnts till ett av världens hetaste tv-format. Under våren och sommaren sänds programmet i Expressen TV.

Här är de tre personerna som leder programmet.

Foto: Anna-Karin Nilsson

Lennart Ekdal

Roll: Programledare

Säsonger på Brottscentralen: Har varit med i alla sju tidigare säsonger av Brottscentralen. Årets blir nummer åtta – men den första i Expressen TV.

Karriär i korthet: Har varit en av Sveriges mer profilerade journalister de två senaste decennierna. Inledde som ekonomijournalist och arbetade på TV4 från och med starten 1990 till 2013. Han programledde då flera större samhällsprogram, så som Kalla Fakta och debattprogrammet Kvällsöppet.

– Vi vet att brott och straff och rättsfrågor är ett av de ämnen som intresserar folk mest – en kombination av dramatiska händelser och moraliska dilemman. Expressens hårdsatsning på Brottscentralen ligger helt rätt i tiden, säger Lennart Ekdal.

Han lyfter framför allt fram tittarnas möjlighet att vara en del av programmet.

– Brottscentralen är klassisk daglig kriminaljournalistik i en klassisk kvällstidning.

 

Foto: Anna-Karin Nilsson

Lisah Silfwer

Roll: Programledare

Säsongen på Brottscentralen: Gör sin första säsong som programledare för Brottscentralen.

Karriär i korthet: Har arbetat som reporter för Sveriges Radio och SVT, men även programlett lokala och nationella nyhetssändningar på TV4. Har varit programledare på Expressen TV sedan våren 2016.

– Vi uppmuntrar våra tittare att interagera med programmet. Inte bara genom att ställa frågor och komma med förslag på frågor att diskutera och gäster att bjuda in till studion, utan även bidra med tips som kan hjälpa polisens arbete. På det sättet hoppas vi kunna göra en verklig skillnad, säger Lisah Silfwer om Brottscentralens tv-format.

Det är möjligt att interagera via många kanaler.

– Det är programmets publik som bestämmer var och hur de vill interagera med oss, inte tvärtom.

 

Foto: Anna-Karin Nilsson

Thabo Motsieloa

Roll: Programledare

Säsongen på Brottscentralen: Har lett programmet sedan starten hösten 2013 och vårens säsong blir därför Thabos åttonde.

Karriär i korthet: Har grundat Södermalms Shaolin-förening och ses som en pionjär inom svensk kampsport. Thabo har varit programledare för flera produktioner sedan 1990-talet – bland annat debattprogrammet Svart eller vitt, Cold Case Sverige och Drevet.

– Brottscentralen har blivit mer och mer angeläget med tiden. Programmet ger tittaren möjlighet att komma i direkt kontakt med experter och brottsoffer men också tidigare gärningspersoner, säger Thabo Motsieloa.

Han lyfter framför allt fram tittarnas möjlighet att vara en del av programmet.

– Det är allmänhetens frågor som blir besvarade i Brottscentralen. I en tid då misstron mot medier är stor är interaktiviteten ett av våra starkaste kort.

 

LÄS MER: Brottscentralen tillbaka – nu i Expressen TV

Det här är Brottscentralen

Vad: Sveriges enda dagliga tv-program om kriminalitet där tittaren är med och bygger innehållet.

När: Varje måndag–torsdag mellan klockan 20–21.

Var: I Expressen TV