En person hittades död på ett tak i Johanneshov.En person hittades död på ett tak i Johanneshov.
En person hittades död på ett tak i Johanneshov.
Polisen har inlett en förundersökning om mord.Polisen har inlett en förundersökning om mord.
Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Inget brott tros ligga bakom dödsfall på tak

Publicerad

En person hittades avliden utomhus i Slakthusområdet i södra Stockholm på tisdagen.

Enligt uppgift till Expressen hittades personen på ett tak.

Men på tisdagskvällen kom beskedet: Inget brott tros ligga bakom dödsfall.

– Men mannen är fortfarande oidentifierad och utredningen fortsätter, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT.

Polisen larmades till adressen i Slakthusområdet i Johanneshov i södra Stockholm klockan 11.54 på tisdagen. På plats hittades en avliden person.

– Vi har påträffat en avliden person utomhus. Det är oklara omständigheter och vi har inlett en förundersökning för att kunna göra vissa åtgärder, en förundersökning om mord, säger Eva Nilsson vid polisen.

Enligt uppgifter till Expressen hittades den döde personen på ett tak. 

Döde personen inte identifierad

Polisen spärrade av platsen där personen hittades och tekniker rekvirerades för att genomföra en teknisk undersökning.

Vad händer nu förutom att en teknisk undersökning ska göras?

– Det är sedvanligt utredningsarbete och så vill vi så klart veta om någon sett något, hört något eller vet något, sa Eva Nilsson på eftermiddagen.

Efter att tekniker undersökt platsen där han hittades finns det inget som nu tyder på att han utsatts för ett brott.

– Men mannen är fortfarande oidentifierad och utredningen fortsätter, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag