Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Parkinsonsjuka Ingvar blev bestulen på sitt hjälpmedel

De två cyklarna är mycket viktiga för Ingvar då det är det enda sättet för honom att kunna lämna hemmet och ta sig ut. Foto: / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
– Det är väldigt konstigt att det just var mina cyklar som blev stulna under inbrottet. De står på två olika ställen i källaren, säger Ingvar Öberg.

Ingvar Öberg i Hallstahammar har Parkinson, en sjukdom som gör att han bland annat har svårt att gå och röra sig. De två cyklarna är mycket viktiga för honom då det är det enda sättet att kunna lämna hemmet och ta sig ut.

Vestmanlands tidning var de första att berätta om inbrottet där de två viktiga cyklarna blev stulna. Det var under tisdagsmorgonen som en granne ringde till Ingvar Öberg och berättade att det varit inbrott i husets källare. Det visade sig oturligt nog att det enda som blivit stulet var Ingvars två låsta cyklar.

– Det är väldigt konstigt  att det just var mina cyklar som blev stulna under inbrottet. De står på två olika ställen i källaren, den ena cykeln har jag vid mitt förråd och den andra står cirka femtio meter bort i skyddsrummet, säger Ingvar.

"Mådde väldigt dåligt"

Ingvar klarar sig inte utan cykel, han kan bara gå ett par meter och är därför väldigt beroende av cyklarna om han ska lyckas ta sig ut.

– Jag mådde väldigt dåligt under hela tisdagen och tyckte det var jättejobbigt eftersom cyklarna är absolut nödvändiga för att jag överhuvudtaget ska kunna röra mig ute, säger Ingvar.

 

LÄS OCKSÅ: Kristian tog cykeltjuvarna på bar gärning – på sin tomt 


Får oväntad hjälp 

Tack vare Ekeby fotbollsklubb i Hallstahammar kommer Ingvar även i fortsättningen kunna ta sig ut. Klubben fick via tidningen höra talas om Ingvars tråkiga historia och bestämde sig därför att skänka honom två begagnade cyklar med dubbdäck, så att han även kan cykla i vinterväglag. Klubben har under två års tid arbetat ideellt med att samla ihop och skänka begagnade cyklar till ensamkommande barn.

– Det känns jättebra att kunna hjälpa Ingvar. Man ska ju kunna hjälpa varandra, nästa gång är det kanske jag som fastnat i ett dike och behöver hans hjälp, säger Tommy Gustafsson på Ekeby fotbollsklubb.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!