De två cyklarna är mycket viktiga för Ingvar då det är det enda sättet för honom att kunna lämna hemmet och ta sig ut. Foto: / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESDe två cyklarna är mycket viktiga för Ingvar då det är det enda sättet för honom att kunna lämna hemmet och ta sig ut. Foto: / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
De två cyklarna är mycket viktiga för Ingvar då det är det enda sättet för honom att kunna lämna hemmet och ta sig ut. Foto: / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
– Det är väldigt konstigt att det just var mina cyklar som blev stulna under inbrottet. De står på två olika ställen i källaren, säger Ingvar Öberg.– Det är väldigt konstigt att det just var mina cyklar som blev stulna under inbrottet. De står på två olika ställen i källaren, säger Ingvar Öberg.
– Det är väldigt konstigt att det just var mina cyklar som blev stulna under inbrottet. De står på två olika ställen i källaren, säger Ingvar Öberg.

Parkinsonsjuka Ingvar blev bestulen på sitt hjälpmedel

Publicerad

Ingvar Öberg i Hallstahammar har Parkinson, en sjukdom som gör att han bland annat har svårt att gå och röra sig. De två cyklarna är mycket viktiga för honom då det är det enda sättet att kunna lämna hemmet och ta sig ut.

Vestmanlands tidning var de första att berätta om inbrottet där de två viktiga cyklarna blev stulna. Det var under tisdagsmorgonen som en granne ringde till Ingvar Öberg och berättade att det varit inbrott i husets källare. Det visade sig oturligt nog att det enda som blivit stulet var Ingvars två låsta cyklar.

– Det är väldigt konstigt  att det just var mina cyklar som blev stulna under inbrottet. De står på två olika ställen i källaren, den ena cykeln har jag vid mitt förråd och den andra står cirka femtio meter bort i skyddsrummet, säger Ingvar.

"Mådde väldigt dåligt"

Ingvar klarar sig inte utan cykel, han kan bara gå ett par meter och är därför väldigt beroende av cyklarna om han ska lyckas ta sig ut.

– Jag mådde väldigt dåligt under hela tisdagen och tyckte det var jättejobbigt eftersom cyklarna är absolut nödvändiga för att jag överhuvudtaget ska kunna röra mig ute, säger Ingvar.

 

LÄS OCKSÅ: Kristian tog cykeltjuvarna på bar gärning – på sin tomt 


Får oväntad hjälp 

Tack vare Ekeby fotbollsklubb i Hallstahammar kommer Ingvar även i fortsättningen kunna ta sig ut. Klubben fick via tidningen höra talas om Ingvars tråkiga historia och bestämde sig därför att skänka honom två begagnade cyklar med dubbdäck, så att han även kan cykla i vinterväglag. Klubben har under två års tid arbetat ideellt med att samla ihop och skänka begagnade cyklar till ensamkommande barn.

– Det känns jättebra att kunna hjälpa Ingvar. Man ska ju kunna hjälpa varandra, nästa gång är det kanske jag som fastnat i ett dike och behöver hans hjälp, säger Tommy Gustafsson på Ekeby fotbollsklubb.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag