Patrik Linfeldt, 22, har varit försvunnen sedan 22 maj. Foto: PrivatPatrik Linfeldt, 22, har varit försvunnen sedan 22 maj. Foto: Privat
Patrik Linfeldt, 22, har varit försvunnen sedan 22 maj. Foto: Privat
Patrik Linfeldt försvann i Hallsberg, på väg hem till familjen i Malmö från musikkonservatoriet i Falun där han studerar. Foto: PRIVAT / PRIVATPatrik Linfeldt försvann i Hallsberg, på väg hem till familjen i Malmö från musikkonservatoriet i Falun där han studerar. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Patrik Linfeldt försvann i Hallsberg, på väg hem till familjen i Malmö från musikkonservatoriet i Falun där han studerar. Foto: PRIVAT / PRIVAT

Pappans sorg: Inga spår leder till försvunna Patrik

Publicerad

Patrik Linfeldt, 22, försvann spårlöst från Hallsbergs tågstation den 22 maj.

Missing People har gjort rekordmånga sökinsatser och tusentals personer har engagerat sig på Facebook.

Men inte ett enda spår har lett fram till Patrik.

– Vi lever fortfarande i ovissheten, säger Patriks pappa Jörgen Linfeldt.

Den 22 maj var musikstudenten Patrik Linfeldt på väg hem från Falun till Malmö, då han plötsligt steg av tåget i Hallsberg och försvann, spårlöst.

Polisen hittade två av hans väskor i ett område i Hallsberg och sedan dess har otaliga sökinsatser pågått på platsen.

– Patriks försvinnande är ju unikt på det sättet att vi aldrig har gjort så många skallgångsinsatser efter någon annan tidigare. Dilemmat är att vi vet väldigt lite om vart den här killen tog vägen när han hade klivit av tåget i Hallsberg. Det är ett gigantiskt område med svår terräng, säger Per Folkeson, administrativ chef på Missing People Örebro.

 

LÄS MER: Patrik, 22, fortfarande borta – familjen vädjar om hjälp 

 

Senast söndagen den 6 augusti genomförde Missing People den 17:e skallgången i ordningen.

– Det kom 19 personer som vi skickade ut i olika skogsavsnitt. De höll på i åtta timmar, sökarna var envisa och vi fick dem inte att sluta leta, säger Per Folkeson.

22-årige Patrik Linfeldt söks av polis och Missing People.Foto: PRIVAT

Men de många sökinsatserna har inte gett resultat. Varken Missing People eller polisen har funnit några spår som kan leda till Patrik.

– Vi lever fortfarande i ovissheten, det är väldigt jobbigt, säger Patriks pappa Jörgen Linfeldt. 

Polisen misstänker inte brott

Patrik, som var deprimerad vid tidpunkten för försvinnandet, tros kanske ha drabbats av en psykos och kan vara förvirrad. Polisen har inga misstankar om brott.

– Som det ser ut nu har vi inga konkreta tips att gå på. Vi värderar de tipsen som kommer in och har följt upp några av dem. Men det finns inga uppgifter som gör att det finns anledning att anta att det kan ha begåtts ett brott, säger Marie Forssten, gruppchef utredning på polisen i Hallsberg.

 

LÄS MER: Ny sökinsats efter försvunne Patrik, 22 

 

Polisen har inga pågående insatser i ärendet, något som pappa Jörgen Linfeldt ställer sig skeptisk till.

– Efter elva veckor utan några spår tycker vi det är konstigt att man inte misstänker brott. Möjligheten finns ju. Med tanke på att det inte finns några spår mer än att hans väskor har hittats i Hallsberg och att det har letats runtom i trakten, säger Jörgen Linfeldt. 

– Vi tycker att det har gjorts för lite från polisens sida, vi är inte nöjda med det. Vi har ju lämnat en del uppslag vi har fått in, som inte har följts upp.

– Det är som att leta efter en nål i en höstack. Men man vet inte var höstacken är någonstans, har pappa Jörgen Linfeldt tidigare sagt till Expressen.Foto: Privat

Facebooksidan "Hitta Patrik" har 22 000 medlemmar

Facebooksidan "Hitta Patrik" som upprättades efter försvinnandet har lett till flera tips som föräldrarna tacksamt tar emot. Sidan har nu över 22 000 medlemmar.

– Det kommer in ett antal tips dagligen, bilder som skickas eller observationer som följts upp. Vi vill gärna att man håller utkik där man är. Ser man någon som man tror är Patrik, så hör av er till polisen och oss anhöriga. Eller bara dela efterlysningen på Facebook, säger Jörgen Linfeldt. 

– Det är det vi behöver hjälp med. Att så många som möjligt ska känna till att han är borta och att vi fortfarande letar.

PATRIK LINFELDT

Patrik är 22 år gammal. Han är 173 centimeter lång, väger cirka 55 kilo och var enligt uppgift klädd i en mörkblå kavajliknande jacka vid försvinnandet. Han bar blommiga skor och hade en blå mössa på huvudet.

Den som gjort iakttagelser som inte är akuta ombeds kontakta polisen på telefonnummer 114 14. 

Om du ser Patrik, ta ett foto eller filma och skicka till Carina och Jörgen Linfeldt som kan bekräfta att det är han. Ring polisen på 112 och uppge "Patrik Andreas Lindfeldt 950508". Håll honom under uppsikt tills polisen är på plats.

SE OCKSÅ: Avsnitt i Brottscentralen om försvunne Patrik 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag