Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pappa misstänks ha kedjat fast sin son i pizzeriaköket

Pappan och sonens far- och morbror har åtalats misstänkta för att ha hållit sonen inlåst. Foto: Privat
I två dygn kontrollerade pappan sin son och höll honom fastkedjad vid familjens öppna spis och i köket på pizzerian där han jobbar, enligt åklagaren. Samtidigt som sonen plågades serverade han kunderna pizza. Foto: Polisen

I två dygn kontrollerade pappan sin son och höll honom fastkedjad vid familjens öppna spis och i köket på pizzerian där han jobbar, enligt åklagaren.

Samtidigt som sonen plågades serverade pappan kunderna mat.

– Vart jag än går så har jag kedjan, säger sonen i förhör.

Motivet: Pappan accepterade inte tjejen sonen träffade.

Enligt åklagaren tvingade pappan och hans svåger in sonen i en bil och kedjade fast honom där, för att sen köra honom till pappans hem där han hölls fången.

Sonen, som är i 20-årsåldern, hölls fången i två dygn i februari i år, enligt misstankarna. Då var han fastkedjad både i pappans bostad och på hans jobb: En pizzeria. Under den tiden anklagas pappan för att ha misshandlat sonen genom att slå honom med en kedja och ett järnrör. Pappan misstänks också ha slagit sonen i ansiktet med knuten näve.

Motivet: Att upprätthålla familjens heder, enligt åklagaren.

I polisförhör säger sonen att pappan kedjade fast honom för att han är ihop med en tjej ”som han inte får vara med”. Pappan tillät inte att sonen och tjejen hade sex innan de var gifta, säger sonen i förhör. Foto: Polisen

I polisförhör säger sonen att pappan kedjade fast honom för att han är ihop med en tjej ”som han inte får vara med”. Pappan tillät inte att sonen och tjejen hade sex innan de var gifta, säger sonen i förhör.

Sonen berättar att han hållits fastkedjad både hemma hos pappan och på pizzerian.

– Vart jag än går så har jag kedjan.

I förhör ombeds sonen att berätta om tjejen:

– Pappa vill inte att jag ska umgås med henne. Han säger att hon är en hora och att han ska döda oss om han hittar oss, säger sonen.

Tre män har åtalats i kidnappningsfallet. Pappan misstänks för människorov och grov misshandel. Morbrodern misstänks för medhjälp till människorov och en tredje – en farbror – för olaga frihetsberövande. Farbrodern jobbade med pappan på pizzerian där sonen hölls fången utan att larma, enligt åklagaren.

Alla tre män nekar till brott, framgår av handlingar från tingsrätten.

– Hans pappa har placerat honom för att få uppsikt på honom, säger farbrodern i förhör.

Sonen: Jag får duscha med kedjan

I förhör säger sonen att pappan hotat att kedja fast honom tidigare, men att han lyckades rymma då. Det var en söndag – på tisdagen fick pappan tag i honom. Då umgicks sonen med tjejen.

– Pappa hämtade mig med våld, han gick in och tog polisgrepp på mig och drog ut mig. Ingen annan reagerade. Han kedjade fast mig i bilen, runt ena foten och sedan i bildörren. På insidan i handtaget, säger sonen i förhör.

– Han håller i kedjan och drar mig i den. Pappa säger typ ”spring då, testa!” Han för in mig i huset och slår mig med kedjan och ett järnrör.

Sonen kedjades först fast vid familjens öppna spis, enligt åklagaren. Foto: Polisen

Sonen säger att pappan kedjade fast honom vid den öppna spisen. Ingen annan i familjen gjorde något för att förhindra det, säger han.

– Jag sitter där hela natten till dagen efter då pappa ska till jobbet vid kl 13. Då tar han med mig till jobbet och kedjar fast mig i köket. Där sitter jag hela dagen. På kvällen åker jag kedjad i bilen hem igen och får duscha med kedjan. Sen sätter pappa fast mig i spisen igen där jag sitter hela natten.

Sonen larmade pizzeriakunder: ”Ring polisen”

Nästa dag fortsatte det. Pappan tog med sonen till pizzerian och kedjade fast honom. Då lyckades sonen kasta ut en lapp till två kunder som satt och åt på pizzerian:

”Ring polisen så snabbt ni lämnat pizzerian, säg att en man är fastkedjad på kontoret på pizzerian”, stod det på lappen enligt förundersökningen.

En stund efter att kunderna hade lämnat pizzerian kom polisen. Pappan ska då ha gett nyckeln till hänglåset till sonen och sagt att han skulle säga att han ville sitta fastlåst.

Pappan sa till polisen att sonen ville sitta fastlåst för att han hade ett narkotikamissbruk som han ville ha hjälp med.

– Han har låst fast sig själv och har hela tiden haft tillgång till nycklarna, säger pappan i förhör.

Samtidigt berättade sonen, som förts ut i en polisbil, den andra sidan. I förhör säger han:

– Jag är livrädd för min pappa och min morbror.

Sonen lyckades kasta ut en lapp till två kunder som satt och åt på pizzerian: ”Ring polisen så snabbt ni lämnat pizzerian, säg att en man är fastkedjad på kontoret på pizzerian”, stod det på lappen enligt förundersökningen. Foto: Polisen