Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnans paniklarm dagen innan hon dog

Skådespelaren har en lång karriär i den svenska filmbranschen bakom sig.
Skådespelaren har medverkat i filmer tillsammans med några av de största namnen i den svenska filmbranschen.
Polisen utförde en teknisk undersökning vid parets bostad efter att man hittat kvinnan död den 23 september. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Actionskådespelarens fru ringde ett telefonsamtal, grät och vädjade:

"Jag vill inte dö."

Släktingen på andra sidan luren lovade att komma till undsättning någon dag senare – men då var det för sent.

Redan följande kväll hittades hustrun död i sitt hem.

Mannen har gjort sig ett namn i filmbranschen under en lång karriär där han har medverkat i filmer tillsammans med några av Sveriges mest kända skådespelare.

På kvällen lördagen den 23 september hittades hans fru död i parets gemensamma bostad i Kista i Stockholm. Skådespelaren greps på platsen och har sedan dess erkänt att han var den som dödade henne. Nu sitter han häktad misstänkt för mord, en rubricering han via sin advokat har nekat till.

Dagen innan blev en släkting överraskad när hustrun tog kontakt med henne, eftersom de två inte hade hörts under det senaste året. Samtalet var panikartat, berättar släktingen.

Släktingen: "Hon ville inte dö"

– Hon grät när hon ringde upp. Hon sa att hon skulle dö – och att hon var rädd för att dö, berättar släktingen och fortsätter:

– Hon sa inte varför hon var rädd. Hon bad mig bara att komma dit. Jag sa att jag inte kunde komma under veckan eftersom jag jobbar, men att jag i stället skulle komma under helgen.

Efter att skådespelaren och kvinnan skaffat barn och gift sig flyttade de tillsammans till Sverige.

Efter samtalet skickade hustrun ett meddelande där hon ville skjuta upp släktingens besök med motiveringen att det var stökigt i hemmet.

Den svenske skådespelaren och hans fru träffades för ett antal år sedan när han arbetade med ett filmprojekt i hennes hemland. Hon var då i de övre tonåren och han var mer än dubbelt så gammal.

Ville återvända till hemlandet

Inom loppet av ett par år hade paret skaffat barn, gift sig och flyttat till Sverige. Efter flytten återvände hustrun aldrig till hemlandet, ens för besök.

Men i samtalet dagen före sin död var hon tydlig: Hon ville återvända.

– Hon ville verkligen åka dit och frågade om jag inte kunde följa med henne. Hon ville åka redan nu i oktober, säger släktingen.

Ville hon flytta eller åka på besök?

– Det sa hon inte. Hon sa bara "jag vill åka hem".

Skådespelaren har medverkat i filmer tillsammans med några av de största namnen i den svenska filmbranschen.

 

Problem i förhållandet

I samtalet nämnde kvinnan aldrig sin make, eller att de skulle ha några problem. Men flera andra personer som Expressen talat med har berättat att de vid olika tidpunkter i förhållandet sett kvinnan blåslagen eller hört henne berätta om att hon blivit misshandlad.

Under de senaste åren har skådespelaren och hans hustru haft dokumenterade problem i sitt förhållande. Uppgifter från flera olika håll gör gällande att de båda ska ha mått dåligt.

– Mitt intryck är att han har haft det svårt. Det är en tragisk historia, det tror jag vi är ganska överens om. Det är tragiskt för samtliga inblandade, som det ofta är, har åklagaren Malin Kühn tidigare sagt.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!