Komikern Özz Nûjen Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Komikern Özz Nûjen Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN

Özz Nûjens anhöriga anlitade Akilov för renoveringsarbete

Publicerad

Komikern Özz Nûjens anhöriga anlitade under 2015 terroristanklagade Rakhmat Akilov för fastighetsrenoveringar på Gotland.

Totalt har Özz Nûjens anhöriga betalat mer än 75 000 kronor till Akilov.

Özz Nûjen deläger flera fastigheter på Gotland tillsammans med sina anhöriga. 

– Jag fattar ingenting. Jag vet ingenting, säger Özz Nûjen.

Komikern Özz Nûjen köpte 2015 fastigheten Gazeliegården, en gammal skola, i Tingstäde på Gotland 2015 via sitt bolag Nûjen Media AB.

Han äger också privat, tillsammans med en anhörig, andra fastigheter på ön.

Under 2015 anlitade flera av Özz Nûjens anhöriga den terroristanklagade Rakhmat Akilov för renoveringsarbeten. Det framgår av polisens utredning av terrordådet på Drottninggatan, något som Helagotland.se tidigare berättat om.

I polisförhör berättar Akilov också att han arbetat på Gotland.

– Jag jobbade där svart ett par månader, säger Akilov.

Han säger också:

– Jag jobbade som medhjälpare till målare, eller målarassistent, arbetet gick ut på att riva, städa rent och ja göra rent.

Özz Nûjen: "Det är en anhörig som har varit projektledare" 

I polisens förundersökning framgår också att anhöriga till Özz Nûjen betalat 85 408 kronor till Akilov.

Det är dock inte känt vilka av familjens fastigheter Rakhmat Akilov utförde arbeten på. 

Özz Nûjen själv säger att han inte har en aning om att Akilov skulle ha jobbat med hans familjs fastigheter.

– Jag vet ingenting. Det är en anhörig som har varit projektledare för det här bygget och olika byggen på Gotland. Det är flera byggnader och fastigheter så jag vet ingenting, säger Özz Nûjen.

Är det teatern som du och en familjemedlem äger eller är det andra fastigheter?

– Det är både och, det kan vara det och det kan vara det andra. Jag vet inte vad det är. Det är så många firmor inblandande och utlägg och så där.

Men det är stora överföringar på minst 85 000 kronor som har gjorts av medlemmar i din familj?

– Jag har ingen aning då får då får du ta det med dom. Det är en anhörig som varit projektledare för de byggena, jag vet faktiskt inte. 

"Jag fattar ingenting" 

Men har ingen tagit upp detta med dig?

 – Nej, jag fattar ingenting, säger Nûjen.

Senare twittrar Özz Nûjen om händelsen:

”Ang. bygget på Gotland. Jag vet ingenting om det.

Alla upphandlingar och kontakter med många olika firmor, byggjobbare och hantverkare har skötts av (en anhörig, reds anm.) som var projektledare där.

Så vet faktiskt inte mer och kan heller inte svara på några frågor om det”.

Enligt Akilovs deklarationer till Skatteverket för inkomståren 2015 och 2016 finns inte Gotlandsinkomsterna på 85 408 kronor redovisade.

Vet du mer? Tipsa Expressen!

Vet du mer? 

Hör av dig till expressen på  71717@expressen.se eller mms:a dina bilder till 71717.

Självklart kan du också ringa tipstelefonen på 08-738 30 00.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag