Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Överfallsvåldtäkt – ung kvinna offer

En kvinna misstänks ha våldtagits på en innergård i Östersund under natten till söndagen.

Kvinnan ska ha dragits in på innergården, av en okänd man, uppger polisen.

– Det är en ung kvinna som har blivit överfallen och våldtagen. Det är en fullbordad våldtäkt. Hon blev indragen på en innergård strax efter midnatt, säger Ewa Posner-Storm, jourhavande förundersökningsledare vid polisområdet Jämtland.

På söndagseftermiddagen är ännu ingen gripen – och polisen bedömer utredningsläget som svårt. 

Den unga kvinnan ska ha överfallits och dragits in på en innergård i Östersund, där hon våldtagits av en för henne okänd gärningsman. Det ska ha hänt strax efter midnatt, natten till söndagen.

Polisen genomför teknisk undersökning på platsen. Kvinnan kunde i förhör med polisen ge tydliga signalement på mannen, men polisen vill i nuläget inte lämna några detaljer och ingen person har gripits, uppger nyhetsbyrån TT.

– Det är en ung kvinna som har blivit överfallen och våldtagen. Det är en fullbordad våldtäkt. Hon blev indragen på en innergård strax efter midnatt, säger Ewa Posner-Storm, jourhavande förundersökningsledare vid polisområdet Jämtland.

Våldtäkt av normalgraden

Hur långt blev hon släpad?

– Det har jag ingen uppgift om.

I nuläget rubriceras överfallet som våldtäkt av normalgraden.

Enligt Aftonbladet var det kvinnan själv som anmälde våldtäkten. 

Polisen: "Svårt utredningsläge utan vittnen"

På söndagseftermiddagen är brottsplatsundersökningen genomförd och avspärrningarna hävda. Ingen person är gripen, berättar Maria Olofsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Jämtland. 

Våldtäkten skedde på en innergård. Finns det några vittnen?

– Vi har inte hört några vittnen än, säger Maria Olofsson.  

Hur bedömer ni utredningsläget nu? 

– Vi måste nog avvakta tills vi gjort analyser av det som teknikerna har fått fram. Men i nuläget, när vi inte har några vittnen, då är det klart att det är ett svårt läge. Vi skulle mycket tacksamt ta emot vittnesuppgifter om någon har sett eller hört något, fortsätter Maria Olofsson.  

Men det är inte aktuellt att gå ut med ett signalement på gärningsmannen?

– Nej, inte i nuläget, säger hon.        

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.