Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Okänt vittne tros ha sett Lenas mördare

Vem är kvinnan som iakttagit en person nära fyndplatsen på mordnatten? Foto: Alex Ljungdahl
Lena Wesström hittades död vid ett bullerplank i Örebro. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Trebarnsmamman Lena Wesström, 45, hittades död i närheten av sitt hem i Örebro. Nu vill polisen komma i kontakt med en kvinna som kan ha sett och hört mördaren.

– Det är uppgifter som kan leda fram till en misstänkt gärningsman – de kan vara helt avgörande i utredningen, säger Tommy Lindh vid polisen i Bergslagen. 

Den 15 maj i år anmäldes trebarnsmamman Lena Wesström, 45, försvunnen. Fyra dagar senare hittas hon död i närheten av sitt hem i Örebro.

En man i 40-årsåldern häktas i början på juni skäligen misstänkt för mordet, men släpps senare av Örebro tingsrätt som bedömer att man inte uppnår sannolika skäl med den bevisning som finns.

Nu hoppas polisen att allmänheten ska kunna hjälpa till i jakten på Lena Wesströms mördare. 

– Det handlar om uppgifter som ska leda fram till en misstänkt gärningsman, kort och gott. Det kan vara av den digniteten, säger Tommy Lindh som är presstalesperson på polisen i region Bergslagen. 

 

Polisens presstalesperson Tommy Lindh. Foto: SVT

Kvinnan iakttog person på mordnatten

Totalt är det tre personer som polisen vill komma i kontakt med. En av dem kan eventuellt ha sett och hört mördaren på mordnatten.

– Den rör sig om den 20 maj då det pågick en marknad eller trädgårdsdag i Karlslund. Marknaden besöktes av ett par som började småprata med en kvinna. Kvinnan berättade också att hon bor i närheten av där Lena Wesström hittades död och att hon hade vaknat vid midnatt natten mellan 14-15 maj då Lena försvann. Hon iakttog då en person som pratade utanför bostaden, säger Tommy Lindh.

Paret beskriver kvinnan som cirka 158-160 centimeter lång, i övre medelåldern med grått, kortklippt hår. Hon ska vid tillfället också ha berättat att hon sökte efter någon som hette Peter.

Borde det inte röra sig om ett litet geografiskt område och en liten grupp människor som ni söker i det här fallet?

– Tyvärr är det inte så begränsat som man kan tro. Det här bostadsområdet är tätt bebyggt och ganska stort dessvärre, säger Tommy Lindh.

 

 

Minnesplats för den mördade trebarnsmamman Lena Wesström, 45. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Fyra dagar efter försvinnandet hittas hon död i närheten av sitt hem i Örebro. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Polisen söker kvinnor i 18-årsåldern

Polisen vill också komma i kontakt med två yngre kvinnor som natten mellan den 14-15 maj kom gående längs Apelvägen i Örebro, någon gång runt 23:45 och 00:15.

– De här två kvinnorna är i 18-årsåldern och leder var sin cykel på Apelvägen och går sedan in på Videvägen, säger Tommy Lindh. 

Vet du något – kontakta polisen

Känner du igen dig i beskrivningen eller tror du att du vet vem någon av dessa personer är? Kontakta då polisen på 114 14 eller mejla till tips@brottscentralen.se.

– Det kan vara helt avgörande i utredningen. Vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med de här personerna som kan vara uppgiftslämnare eller till och med vittnen, säger Tommy Lindh på polisen i Bergslagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!