En livförsäkring i miljonklassen är en del av bevisen för att Johanna Möller mördade sin make Aki Paasila. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNEn livförsäkring i miljonklassen är en del av bevisen för att Johanna Möller mördade sin make Aki Paasila. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
En livförsäkring i miljonklassen är en del av bevisen för att Johanna Möller mördade sin make Aki Paasila. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Enligt åtalet tecknades den i hemlighet – Arbogakvinnan hävdar att maken kände till den. Foto: PRIVAT / PRIVATEnligt åtalet tecknades den i hemlighet – Arbogakvinnan hävdar att maken kände till den. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Enligt åtalet tecknades den i hemlighet – Arbogakvinnan hävdar att maken kände till den. Foto: PRIVAT / PRIVAT

Nytt vittne träder fram mot Johanna Möller

Publicerad

En livförsäkring i miljonklassen är en del av bevisen för att Johanna Möller mördade sin make Aki Paasila.

Enligt åtalet tecknades den i hemlighet – Arbogakvinnan hävdar att maken kände till den.

Nu träder ett nytt vittne fram och kontrar mot Möller.

Tingsrätten dömde Johanna Möller till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar och anstiftan till mord på sin make Aki Paasila.

Innan han dog hade Möller tecknat en livförsäkring på maxbelopp på maken – mordet uppdagades först efter att försäkringsbolaget If startat en egen utredning.

Johanna Möller i Thailand.Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

I sitt försvar har Johanna Möller påstått att Aki Paasila var medveten om miljonförsäkringen. Nu får hon mothugg – av ett nytt vittne som träder fram.

Efter en husaffär var det vittnet i fråga som under den aktuella perioden fick Aki Paasilas post skickad till sig. Post som Aki Paasila aldrig hämtade, enligt vittnet.

 

LÄS OCKSÅ: Johanna Möllers förvandling från skolflicka till mördare 

 

Vittnet: Aki kunde inte veta det

"NN konstaterar avslutningsvis att man inte kan dra slutsatsen att Aki Paasila kunde ha fått reda på att en livförsäkring på honom tecknats hos IF, eftersom han aldrig hämtat eller tagit del av posten", står i anteckningarna från förhöret med vittnet.

Anteckningarna ingår i ett nytt tilläggsprotokoll som åklagaren lämnat in till Svea hovrätt inför den stundande huvudförhandlingen.

Efter husaffären försökte vittnet komma i kontakt med Johanna Möller och Aki Paasila, men lyckades inte – varför Paasilas post fortsatte komma till vittnet och sparades "på hög". 

"NN kan inte minnas att det var några brev vare sig till Aki eller Johanna som kom ifrån IF", står i anteckningarna från förhöret.

Arbogafallet går upp i Svea hovrätt den 7 november. 30 förhandlingsdagar är inbokade.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag