Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nytt vittne träder fram mot Johanna Möller

En livförsäkring i miljonklassen är en del av bevisen för att Johanna Möller mördade sin make Aki Paasila. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Enligt åtalet tecknades den i hemlighet – Arbogakvinnan hävdar att maken kände till den. Foto: PRIVAT / PRIVAT

En livförsäkring i miljonklassen är en del av bevisen för att Johanna Möller mördade sin make Aki Paasila.

Enligt åtalet tecknades den i hemlighet – Arbogakvinnan hävdar att maken kände till den.

Nu träder ett nytt vittne fram och kontrar mot Möller.

Tingsrätten dömde Johanna Möller till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar och anstiftan till mord på sin make Aki Paasila.

Innan han dog hade Möller tecknat en livförsäkring på maxbelopp på maken – mordet uppdagades först efter att försäkringsbolaget If startat en egen utredning.

Johanna Möller i Thailand. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

I sitt försvar har Johanna Möller påstått att Aki Paasila var medveten om miljonförsäkringen. Nu får hon mothugg – av ett nytt vittne som träder fram.

Efter en husaffär var det vittnet i fråga som under den aktuella perioden fick Aki Paasilas post skickad till sig. Post som Aki Paasila aldrig hämtade, enligt vittnet.

 

LÄS OCKSÅ: Johanna Möllers förvandling från skolflicka till mördare 

 

Vittnet: Aki kunde inte veta det

"NN konstaterar avslutningsvis att man inte kan dra slutsatsen att Aki Paasila kunde ha fått reda på att en livförsäkring på honom tecknats hos IF, eftersom han aldrig hämtat eller tagit del av posten", står i anteckningarna från förhöret med vittnet.

Anteckningarna ingår i ett nytt tilläggsprotokoll som åklagaren lämnat in till Svea hovrätt inför den stundande huvudförhandlingen.

Efter husaffären försökte vittnet komma i kontakt med Johanna Möller och Aki Paasila, men lyckades inte – varför Paasilas post fortsatte komma till vittnet och sparades "på hög". 

"NN kan inte minnas att det var några brev vare sig till Aki eller Johanna som kom ifrån IF", står i anteckningarna från förhöret.

Arbogafallet går upp i Svea hovrätt den 7 november. 30 förhandlingsdagar är inbokade.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!