Johanna Möllers exmake Aki Paasila. Foto: PRIVAT / PRIVATJohanna Möllers exmake Aki Paasila. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Johanna Möllers exmake Aki Paasila. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Johanna Möller under rättegången i Västerås tingsrätt. Foto: SVEN LINDWALLJohanna Möller under rättegången i Västerås tingsrätt. Foto: SVEN LINDWALL
Johanna Möller under rättegången i Västerås tingsrätt. Foto: SVEN LINDWALL

Nya spåret i Johanna Möllers exmakes död

Publicerad

Förundersökningen fortsätter kring mordet på Johanna Möllers exmake Aki Paasila.

Nu har åklagarna fått utländsk rättshjälp som ska analysera nytt material, skriver VLT.

– Vad nu analyssvaret blir hoppas jag uppgifterna kommer att föra utredningen framåt, säger åklagaren Jessica Wenna till tidningen. 

Enligt Västmanlands tingsrätt är Johanna Möller skyldig till anstiftan till mord på sin tidigare make Aki Paasila, som hittades död för två år sedan. Möller larmade själv SOS och händelsen avskrevs som en drunkningsolycka.

Men i december 2016 meddelade åklagare att Möller – i samband med sommarstugemorden – även var misstänkt för mordet på sin före detta make.

Flera anhöriga till Johanna Möller har anhållits, och en 25-årig man häktats, misstänkta för inblandning i mordet på Aki Paasila. Enligt åklagarna kvarstår misstankarna mot 25-åringen efter att han släpptes i mars 2017. 

Bryggan vid sommarstugan i Arboga.Foto: JOHAN RONGE

Utländsk rättshjälp i Paasila-utredningen

I somras begärde åklagarna Jessica Wenna och Johan Fahlander utländsk rättshjälp till förundersökningen. Nu rapporterar VLT att de med hjälp av detta skickat nytt material på analys.

 

LÄS MER: Familjens känslosamma ord om mördade Aki, 42

 

– Vad nu analyssvaret blir hoppas jag uppgifterna kommer att föra utredningen framåt, även om uppgifterna i sig inte räcker för ett åtal. Men det kanske kommer att öppna upp för ytterligare utredningsåtgärder, säger Jessica Wenna till tidningen.

Vad materialet som skickats på analys består i vill inte åklagaren berätta, men det ska vara kopplat till mordutredningen kring Paasila.

Johanna Möller.Foto: OLLE SPORRONG

Kan överklaga Möllers dom

Jessica Wenna öppnar också för möjligheten att lämna in ett anslutningsöverklagande efter tingsrättsdomen. Hon har tidigare sagt att Aki Paasila utan tvekan har mördats, trots att det har saknats teknisk bevisning möt Möller.

 

LÄS MER: Åklagaren: Aki kan ha dränkts i en barnpool

 

– Jag har inte riktigt bestämt mig, men så har jag också tid på mig till midnatt, natten mot tisdag nästa vecka, säger Jessica Wenna till VLT.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag