Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya spåret i Johanna Möllers exmakes död

Johanna Möllers exmake Aki Paasila. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Johanna Möller under rättegången i Västerås tingsrätt. Foto: SVEN LINDWALL

Förundersökningen fortsätter kring mordet på Johanna Möllers exmake Aki Paasila.

Nu har åklagarna fått utländsk rättshjälp som ska analysera nytt material, skriver VLT.

– Vad nu analyssvaret blir hoppas jag uppgifterna kommer att föra utredningen framåt, säger åklagaren Jessica Wenna till tidningen. 

Enligt Västmanlands tingsrätt är Johanna Möller skyldig till anstiftan till mord på sin tidigare make Aki Paasila, som hittades död för två år sedan. Möller larmade själv SOS och händelsen avskrevs som en drunkningsolycka.

Men i december 2016 meddelade åklagare att Möller – i samband med sommarstugemorden – även var misstänkt för mordet på sin före detta make.

Flera anhöriga till Johanna Möller har anhållits, och en 25-årig man häktats, misstänkta för inblandning i mordet på Aki Paasila. Enligt åklagarna kvarstår misstankarna mot 25-åringen efter att han släpptes i mars 2017. 

Bryggan vid sommarstugan i Arboga. Foto: JOHAN RONGE

Utländsk rättshjälp i Paasila-utredningen

I somras begärde åklagarna Jessica Wenna och Johan Fahlander utländsk rättshjälp till förundersökningen. Nu rapporterar VLT att de med hjälp av detta skickat nytt material på analys.

 

LÄS MER: Familjens känslosamma ord om mördade Aki, 42

 

– Vad nu analyssvaret blir hoppas jag uppgifterna kommer att föra utredningen framåt, även om uppgifterna i sig inte räcker för ett åtal. Men det kanske kommer att öppna upp för ytterligare utredningsåtgärder, säger Jessica Wenna till tidningen.

Vad materialet som skickats på analys består i vill inte åklagaren berätta, men det ska vara kopplat till mordutredningen kring Paasila.

Johanna Möller. Foto: OLLE SPORRONG

Kan överklaga Möllers dom

Jessica Wenna öppnar också för möjligheten att lämna in ett anslutningsöverklagande efter tingsrättsdomen. Hon har tidigare sagt att Aki Paasila utan tvekan har mördats, trots att det har saknats teknisk bevisning möt Möller.

 

LÄS MER: Åklagaren: Aki kan ha dränkts i en barnpool

 

– Jag har inte riktigt bestämt mig, men så har jag också tid på mig till midnatt, natten mot tisdag nästa vecka, säger Jessica Wenna till VLT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!