Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya fynd i skogen är från försvunna Fatima

Fatima Berggren misstänks ha blivit mördad.
Polis på plats i Västerås för att söka efter Fatima Berggren sommaren 2017. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX/EXPRESSEN

De kvarlevor som hittades i ett skogsområde i Västerås i juni tillhör Fatima Berggren, 57, som försvann förra året.

Det står klart efter en rättsgenetisk undersökning.

– Fyndplatsen talade för att det var kvarlevor från den 57-åriga kvinnan som påträffats och det är bra att det nu är bekräftat, säger åklagaren Jenny Alriksson i ett pressmeddelande.

De kvarlevor som nu har undersökts hittades inte långt från de skelettdelar som påträffades i april, och som snabbt visade sig tillhöra Fatima. 

Den 18 maj 2017 gjordes den sista säkra iakttagelsen av Fatima Berggren, 57, från Pettersberg i Västerås. Sex dagar senare anmäldes hon försvunnen. 

Polisen inledde en utredning om människorov. Men i slutet av sommaren förklarade polisen att man nu trodde att hon blivit mördad.

Bilmekaniker misstänks för mord

I september anhölls en 54-årig bilmekaniker misstänkt för mord, trots att ingen kropp hittats. Han släpptes men häktades på nytt i januari och har varit frihetsberövad sedan dess.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Han är tidigare dömd för flera brott, bland annat grov kvinnofridskränkning mot sin tidigare partner.

Kvarlevor i skogen

Efter nästan ett års resultatlöst sökande hittades skelettdelar som tillhörde Fatima norr om Önsta-Gryta i Västerås i april. I juni hittade Missing people ytterligare kvarlevor i närliggande skogsområde. 

Det är dessa kvarlevor som nu har visat sig komma från Fatima.

– Jag vill berömma Missing people för deras engagemang och för deras skickliga hanterande i samband med påträffandet, säger åklagaren Jenny Alriksson i pressmeddelandet.