Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny sökinsats efter försvunne Patrik, 22

22-årige Patrik Linfeldt försvann i Hallsberg på måndagen den 22 maj. Han var på väg hem till familjen i Malmö från musikkonservatoriet i Falun där han studerar.
Foto: / PRIVAT
På tisdagen görs ett nytt sök efter 22.årige Patrik.
Foto: PRIVAT / PRIVAT

Imorgon tisdag görs ett nytt sök i Hallsberg efter Patrik, 22, som varit försvunnen sedan 22 maj. 

– Vi hoppas den blir omfattande, säger pappa Jörgen Linfeldt.

Han besöker själv för första gången platsen där sonen försvann.

Sökinsatsen startar klockan 15 på tisdagseftermiddagen och är en av många i ordningen sedan Patrik, 22, försvann för drygt sju veckor sedan. Han var då på väg hem till Malmö, steg av tåget i Hallsberg och försvann nästan spårlöst. Polisen hittade senare två av hans väskor i ett område i Hallsberg och otaliga efterspaningar har gjorts i trakten.

LÄS MER: Stor sökinsats efter försvunne Patrik, 22 

– Det har varit både Missing people och FIKK som sökt om vartannat, jag har inte riktigt koll på vilken i ordningen det är, säger pappa Jörgen Linfeldt som i morgon själv kommer befinna sig på plats.

Vill tacka alla som hjälper till

Anhöriga får inte själva delta i sökandet, men han säger att han vill finnas där för att prata med folk som dyker upp.

– Jag vill vara personligen på plats och tacka alla de som hjälpt till. Det är helt otroligt.

– Det är som att leta efter en nål i en höstack. Men man vet inte var höstacken är någonstans, säger pappa Jörgen Linfeldt som nu är inne på sjunde veckan av sökande efter sin son.

Det här blir första gången som pappan besöker platsen där hans son senast sågs.

– Jag känner ett stort behov av att själv vara där. Jag ska försöka få mer folk till söket så att vi fortare kan få det genomsökt och säkerställa att han inte är kvar där. Vi uppmanar så många som möjligt att komma och hjälpa till.

Stort engagemang

När Patrik försvann upprättades en Facebook-sida kallad "Hitta Patrik", som har drivits av både Patriks föräldrar och frivilliga krafter.

– Vi är snart 20.000 medlemmar där. Det finns ett väldigt stort engagemang. 

Förutom uppbådet på sociala medier har det även skrivit ett stort antal artiklar om Patrik och också Brottscentralen gjorde ett avsnitt om fallet. Uppmärksamheten har lett till att man fått in ett flertal tips.

– Det har varit några trovärdiga observationer förutom i Hallsberg också i Göteborg, Köping och nära Västerås. Det har kommit in observationer från andra ställen också. Men just de här är det mest trovärdiga i dagsläget och därför uppmanar vi folk att om de tror sig se Patrik, att ta en bild så att vi kan fastställa att det är han. Tror man sig vara rätt säker på att det är han ska man ringa 112.

Nål i en höstack

Patrik, som var deprimerad vid tidpunkten för försvinnandet, tros kanske ha drabbats av en psykos och kan vara förvirrad. Patriks pappa tror att han kan ha lämnat Hallsberg där övervakningsfilm senast placerat honom.

– Antingen åker han med tåg eller så liftar han kanske med lastbilschaufförer.

Men det oklara läget gör det svårt att göra eftersökningar.

– Det är som att leta efter en nål i en höstack. Men man vet inte var höstacken är någonstans, säger Jörgen Linfeldt som nu är inne på sjunde veckan av sökande efter sin son.

– Det är fruktansvärt, en mardröm. Men vi har inget alternativ, vi måste bara göra det för Patriks skull. Men vi har fantastisk hjälp av både de som är administratörer på Facebook-sidan, de är som en andra familj där vi kan få både hjälp, råd och stöd, plus alla medlemmar i gruppen så klart.


LÄS MER: Patrik, 22, fortfarande borta - familjen vädjar om hjälp 


Patrik Linfeldt

Patrik är 22 år gammal. Han är 173 cm lång, väger cirka 55 kilo och var enligt uppgift klädd i en mörkblå kavajliknande jacka vid försvinnandet. Han bar blommiga skor och hade en blå mössa på huvudet.

Den som gjort iakttagelser som inte är akuta ombeds kontakta polisen på telefonnummer 114 14. Är iakttagelsen akut "Jag ser honom just nu" – kontakta polisen på 112 och uppge "Patrik Andreas Lindfeldt 950508"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.