– Det känns obehagligt att någon varit inne och rotat bland mina ägodelar, säger Däckcenters VD Jimmy Öberg.– Det känns obehagligt att någon varit inne och rotat bland mina ägodelar, säger Däckcenters VD Jimmy Öberg.
– Det känns obehagligt att någon varit inne och rotat bland mina ägodelar, säger Däckcenters VD Jimmy Öberg.
Natten till söndagen den 10 december stals 50-talet begagnade lastbilsdäck från Däckcenter i UlricehamnNatten till söndagen den 10 december stals 50-talet begagnade lastbilsdäck från Däckcenter i Ulricehamn
Natten till söndagen den 10 december stals 50-talet begagnade lastbilsdäck från Däckcenter i Ulricehamn
Däcken var värda ungefär 50 000 kronor.Däcken var värda ungefär 50 000 kronor.
Däcken var värda ungefär 50 000 kronor.

Mystisk lastbil misstänks ha dolt stulna lastbilsdäck

Publicerad

En mystisk lastbil körde in på Däckcenter i Ulricehamn, mitt i natten mot söndagen. En timme senare hade 50 begagnade lastbilsdäck stulits. – Dom var på vår baksida och plockade med sig däcken, berättar Däckcenters VD Jimmy Öberg.

Natten till söndagen den 10 december stals 50-talet begagnade lastbilsdäck från Däckcenter i Ulricehamn, något som BT var först att skriva om.

Företagets VD Jimmy Öberg såg via en övervakningskamera hur det vid 01.30 tiden kom en lastbil som körde in på Däckcenters område. Efter en stund kunde han se hur lastbilen lämnade området fast utan trailer. En timme senare kom lastbilen tillbaka och denna gång lämnade den området med trailern påkopplad. När Jimmy körde dit för att kontrollera vad som hände, upptäckte han att ett 50-tal däck hade stulits, till ett värde av cirka 50 000 kronor. 

 

LÄS OCKSÅ: Däckliga fick fängelse

 

Har lagt ut efterlysning

Jimmy började då köra runt i området för att se om han kunde få syn på lastbilen, men det fick han inte.

– Polisen kan ju inte vara överallt och det känns kul att kunna hjälpa till lite. 

Jimmy Öberg hoppas att den här bilden ska hjälpa honom att få tillbaka däcken.

Jimmy Öberg har nu i stället gått ut på Facebook med en efterlysning där han publicerar en bild på lastbilen som misstänks ha fraktat i väg de stulna däcken. Nu hoppas han på att övervakningsfilmen och bilderna kan hjälpa honom. 

– Det känns obehagligt att någon varit inne och rotat bland mina ägodelar. Jag hoppas att det blir skallgång nu efter däcken. Mitt inlägg på Facebook har i alla fall redan delats 1400 gånger. 

Har du tips kring stölden, ring polisen på 114 14. 

 

LÄS OCKSÅ: Däcktektiv följde spår – hittade tjuv

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag