Mordmisstänkt sa upp sig när offren hittades

Den unge småbarnspappan som misstänks för dubbelmordet greps på fredagen.
Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD

Den unge småbarnspappan som misstänks ha mördat ett äldre par i Mantorp sa upp sig från jobbet – dagen efter att paret hittades.

Den misstänkte dubbelmördaren har haft olika anställningar - den senaste inom kommunen - och har beskrivit sig själv i en jobbansökan:

"Jag är ordentlig, passionerad och noggrann. Lätt för satt samarbeta."

På fredagen greps och anhölls den unge småbarnspappan, som är i 20-årsåldern, skäligen misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp den 12 juni. De döda, en man i 70-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern, hittades döda och tejpade i sitt hem.

På måndagen häktades den mordmisstänkte mannen. Då meddelade åklagare Eva Nemec Nordh också att småbarnspappans DNA kan kopplas till mordplatsen.

Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD

Pappans DNA hittat

– Bland annat är det de tejper som påträffats på brottsplatsen. Just den kombinationen har den misstänkte personen inhandlat under relevant tid. När vi kunde identifiera tänkbara inhandlingsställen kunde vi identifiera vilka som köpt dem, säger Eva Nemec Nordh.

– DNA-spåren är på brottsplatsen och de sitter på ett sådant sätt att man på goda grunder kan misstänka att det är gärningsmannen.

"DNA-spåren är på brottsplatsen och de sitter på ett sådant sätt att man på goda grunder kan misstänka att det är gärningsmannen", berättade vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh (till höger) på måndagen.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sa upp sig efter morden

Dagen efter att mordoffren hittades döda i Mantorp, gjorde den misstänkte mannen sin sista dag på sin dåvarande arbetsplats. Dokument visar att den misstänkte sa upp sig på egen begäran, med sista anställningsdag den 13 juni. Anställningen, ett vikariat, skulle egentligen avslutas den första juli.


LÄS MER: En person anhållen gör dubbelmordet i Mantorp 


Dokumentet visar också att den misstänkte dubbelmördaren "tackar nej till avgångssamtal".

Småbarnspappan har haft anställningar inom kommunen och hos andra arbetsgivare.

Dokument visar att den misstänkte sa upp sig på egen begäran, med sista anställningsdag den 13 juni.

Misstänkte dubbelmördaren: Är noggrann

I en jobbansökan skrev den nu misstänkte mördaren att han sökte ett arbete och:

"... hoppas hitta ett ställe som utmanar mig men också som ger mig chanser att bli bättre."

Han beskrev också sig själv:

"Jag är ordentlig, passionerad och noggrann. Lätt för att samarbeta, punktlig och gillar att pröva nya saker. Väldigt kreativ."

En person, som gick på gymnasiet med den häktade, säger:

– Jag har aldrig sett honom arg. Han var som vilken annan som helst i klassen.

– Han hade bra betyg, var schyst och så.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.