Den unge småbarnspappan som misstänks för dubbelmordet greps på fredagen. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
Den unge småbarnspappan som misstänks för dubbelmordet greps på fredagen. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD

Mordmisstänkt sa upp sig när offren hittades

Publicerad

Den unge småbarnspappan som misstänks ha mördat ett äldre par i Mantorp sa upp sig från jobbet – dagen efter att paret hittades.

Den misstänkte dubbelmördaren har haft olika anställningar - den senaste inom kommunen - och har beskrivit sig själv i en jobbansökan:

"Jag är ordentlig, passionerad och noggrann. Lätt för satt samarbeta."

På fredagen greps och anhölls den unge småbarnspappan, som är i 20-årsåldern, skäligen misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp den 12 juni. De döda, en man i 70-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern, hittades döda och tejpade i sitt hem.

På måndagen häktades den mordmisstänkte mannen. Då meddelade åklagare Eva Nemec Nordh också att småbarnspappans DNA kan kopplas till mordplatsen.

Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD

Pappans DNA hittat

– Bland annat är det de tejper som påträffats på brottsplatsen. Just den kombinationen har den misstänkte personen inhandlat under relevant tid. När vi kunde identifiera tänkbara inhandlingsställen kunde vi identifiera vilka som köpt dem, säger Eva Nemec Nordh.

– DNA-spåren är på brottsplatsen och de sitter på ett sådant sätt att man på goda grunder kan misstänka att det är gärningsmannen.

"DNA-spåren är på brottsplatsen och de sitter på ett sådant sätt att man på goda grunder kan misstänka att det är gärningsmannen", berättade vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh (till höger) på måndagen.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sa upp sig efter morden

Dagen efter att mordoffren hittades döda i Mantorp, gjorde den misstänkte mannen sin sista dag på sin dåvarande arbetsplats. Dokument visar att den misstänkte sa upp sig på egen begäran, med sista anställningsdag den 13 juni. Anställningen, ett vikariat, skulle egentligen avslutas den första juli.

 

LÄS MER: En person anhållen gör dubbelmordet i Mantorp 

 

Dokumentet visar också att den misstänkte dubbelmördaren "tackar nej till avgångssamtal".

Småbarnspappan har haft anställningar inom kommunen och hos andra arbetsgivare.

Dokument visar att den misstänkte sa upp sig på egen begäran, med sista anställningsdag den 13 juni.

 

Misstänkte dubbelmördaren: Är noggrann

I en jobbansökan skrev den nu misstänkte mördaren att han sökte ett arbete och:

"... hoppas hitta ett ställe som utmanar mig men också som ger mig chanser att bli bättre."

Han beskrev också sig själv:

"Jag är ordentlig, passionerad och noggrann. Lätt för att samarbeta, punktlig och gillar att pröva nya saker. Väldigt kreativ."

En person, som gick på gymnasiet med den häktade, säger:

– Jag har aldrig sett honom arg. Han var som vilken annan som helst i klassen.

– Han hade bra betyg, var schyst och så.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag