Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mördaren ville ha lägre straff och stanna i Sverige – nekas

Massoud Massoudi högg kniven i hjärnan, halsen, kroppen och armarna på sin vän – sen lämnade han honom att dö på basketplanen i Husby.Foto: Polisen
Massoud Massoudi flydde platsen innan polisen kom dit. På övervakningsbilder som använts i spårandet av mördaren kunde polisen se att han tog av sig sin blodiga tröja och gick barbröstad genom Husby.Foto: Polisen

Massoud Massoudi högg kniven i hjärnan, halsen, kroppen och armarna på sin vän – sen lämnade han honom att dö på basketplanen i Husby.

Mördaren dömdes till 15 års fängelse och livstids utvisning men överklagade domen.

Massoudi ville ha lägre straff och ville stanna i Sverige – nu nekas han det av hovrätten.

Massoud Massoudi mördade vännen på en basketplan i Husby i norra Stockholm den 4 juni förra året. Polisen fick in larmet vid 14-tiden på dagen. På platsen hittade de en man som utsatts för ”stort övervåld”. Offret förblödde efter att ha attackerats med hugg i hjärnan, halsen, kroppen, armarna och händerna.

Massoud Massoudi flydde platsen innan polisen kom dit. På övervakningsbilder som använts i spårandet av mördaren kunde polisen se att han tog av sig sin blodiga tröja och gick barbröstad genom Husby.

Tillslut kunde mördaren gripas. Då hade han lämnat Stockholm, i stället hittades han i Linköping. I förhör säger han att han inte minns händelsen på basketplanen, att han har vaga minnesbilder om att hans händer var blodiga.

Massoud Massoudi mördade vännen på en basketplan i Husby i norra Stockholm den 4 juni förra året. Polisen fick in larmet vid 14-tiden på dagen. På platsen hittade de en man som utsatts för ”stort övervåld”.Foto: Polisen

Mördaren överklagade domen

Tingsrätten dömde Massoud Massoudi, som är medborgare i Afghanistan, som skyldig till mordet. Straffet: 15 års fängelse och livstids utvisning.

Mördaren, som nekat till brott, överklagade domen till hovrätten. Han yrkade att fängelsestraffet skulle sänkas och att han skulle få stanna i Sverige.

Nu har hovrättens dom fallit: De fastställer tingsrättens dom om 15 års fängelse och livstids utvisning.

Massoud Massoudi är tidigare dömd för brott flera gånger. Det rör bland annat ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och rattfylleri i omgångar. Han är också dömd till ungdomsvård för misshandel.

Massoudi kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2010. Året därpå fick han uppehållstillstånd. I Sverige har han inga registrerade anhöriga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.