Det var i april i år som kvinnan i 50-årsåldern anmäldes försvunnen. Hon efterlystes både i Sverige och internationellt, men det dröjde fram till mitten av juni innan utredningen nådde ett genombrott. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIXDet var i april i år som kvinnan i 50-årsåldern anmäldes försvunnen. Hon efterlystes både i Sverige och internationellt, men det dröjde fram till mitten av juni innan utredningen nådde ett genombrott. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Det var i april i år som kvinnan i 50-årsåldern anmäldes försvunnen. Hon efterlystes både i Sverige och internationellt, men det dröjde fram till mitten av juni innan utredningen nådde ett genombrott. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Det misstänkta mordet ska ha inträffat 6 eller 7 april, men kvinnan anmäldes försvunnen först åtta dagar senare. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIXDet misstänkta mordet ska ha inträffat 6 eller 7 april, men kvinnan anmäldes försvunnen först åtta dagar senare. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Det misstänkta mordet ska ha inträffat 6 eller 7 april, men kvinnan anmäldes försvunnen först åtta dagar senare. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Mördaren använde tigersåg och grill

Publicerad

55-åringen anmälde sin fru försvunnen – och hjälpte själv till i sökandet.

Men polisen misstänker att han i själva verket mördat henne, styckat henne med en tigersåg – och försökt göra sig av med kvarlevorna med hjälp av en grill, enligt uppgifter till Expressen.

Det var i april i år som kvinnan i 50-årsåldern anmäldes försvunnen. Hon efterlystes både i Sverige och internationellt, men det dröjde fram till mitten av juni innan utredningen nådde ett genombrott.

Då greps hennes make och under de efterföljande dagarna häktades han, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat hustrun. Enligt handlingar från tingsrätten ska mordet ha skett mellan den 6 och 7 april i parets gemensamma bostad, belägen i ett välmående villaområde i utkanten av Stockholm.

Under häktningsförhandlingen nekade mannen till brott.

LÄS MER: Man häktad – misstänks för mord på hustrun

Ska ha använt grillen

Nu misstänker polisen att mannen mördade hustrun i huset och sedan styckade hennes kropp, enligt uppgifter till Expressen. Han ska sedan ha använt en grill på den egna tomten i ett försök att göra sig av med kvarlevorna. Grillen ska ha använts i omgångar och vid dörrknackning har grannar berättat för polisen att man märkt kraftig rökbildning från den aktuella tomten.

Kvinnan i 50-årsåldern anmäldes försvunnen i april i år och efterlystes både i Sverige och internationellt. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Vid en husrannsakan har polisen enligt uppgift beslagtagit en tigersåg och tändvätska som kopplas samman med brottet.

Kammaråklagare Alexandra Bittner vill inte lämna några kommentarer i nuläget.

– Nej, jag kan inte säga någonting om det, säger hon.

Inga svar från försvarsadvokaten

Det misstänkta mordet ska ha inträffat 6 eller 7 april, men kvinnan anmäldes försvunnen först åtta dagar senare. Anmälan upprättades i samband med att oroliga anhöriga till kvinnan besökte bostaden, eftersom de inte kunde få tag på henne, enligt uppgifter till Expressen.

En granne till paret berättar att maken själv deltog i sökandet efter hustrun.

– Han var ledsen över att frun var borta och hade satt ihop en lapp med foto på henne som han delade ut, berättar grannen.

Nu misstänker polisen att mannen mördade hustrun i huset, enligt uppgifter till Expressen. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

"En helt vanlig familj"

En granne beskriver paret som ”en helt vanlig familj”. Den nu mordmisstänkte maken kunde stanna och småprata om bilar under sina hundpromenader, medan hustrun var något mer tillbakadragen.

Mannens advokat Rodney Humphreys vill inte säga något om misstankarna mot klienten.

– I nuläget lämnas ingen kommentar i ärendet, säger han till Expressen i ett mejl. 

Åtal ska vara väckt senast 13 juli.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag