Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mor och dotter hittades döda – utredning läggs ner

Polisens tekniker på plats vid Flatenbadet. Foto: Janne Åkesson / Swepix

I januari hittades en kvinna och ett barn döda i en parkerad skåpbil på Flatenbadet söder om Stockholm.

Nu lägger åklagare Anna Remse ner mordutredningen. Till Mitt i säger hon:

– Skälet till det är att vi inte misstänker att något brott har begåtts i det ena dödsfallet. I det andra fallet är den som varit misstänkt för mord avliden.

Det var på fredagen den 18 januari som polisen spärrade av ett stort område kring Flatenbadet söder om Stockholm, efter att man hittat två döda personer.

De döda, en kvinna i 40-årsåldern och hennes dotter, hittades döda i en hyrd skåpbil som stod på badområdets parkeringsplats.

Sedan dess har en mordutredning bedrivits av polis och åklagare.

Polisens avspärrning vid Flatenbadet. I bakgrunden syns skåpbilen där kvinnan och dottern hittades döda. Foto: Janne Åkesson / Swepix

Nu har ansvarig åklagare Anna Remse valt att lägga ner förundersökningen, vilket Mitt i rapporterade under onsdagen. Man misstänker inte att det finns någon extern gärningsman.

”Misstänkt är avliden”

– Jag har beslutat att lägga ner förundersökningen om mord i dag. Skälet till det är att vi inte misstänker att något brott har begåtts i det ena dödsfallet. I det andra fallet är den som varit misstänkt för mord avliden, säger Anna Remse till Mitt i.

Av hänsyn till de anhöriga vill hon inte lämna några fler detaljer ur utredningen.

På fråga om varför det tagit så lång tid att komma fram till detta beslut svarar Anna Remse:

– Det är en sedvanlig utredning och vi gör noggranna analyser av obduktioner och beslag. Den här typen av utredningar tar lite tid, det är inget konstigt med det.