Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Möllers närmaste visar sin avsky

Johanna Möller leds in i rättegångssalen i Svea hovrätt i Stockholm. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Göran Möller mördades i den här sommarstugan. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Mamman kan aldrig förlåta.

Dottern känner bara hat.

Mördade Aki Paasilas syster har mått så dåligt att hon drabbats av sömnproblem – och förra affärskompanjonen vill "bara komma ifrån" henne.

Här är familjen och vännernas ilska och avsky mot Johanna Möller.

Det är den fjärde dagen i hovrättsförhandlingen mot Johanna Möller. På den åtalades bänk sitter hon och tittar på tv-skärmen som spelar upp tingsrättsförhör med henne själv från i somras då åklagare Johan Fahlander pressade på om stora summor som gått in och ut från hennes privata konton.

Efter mordet på pappan Göran Möller, mordförsöket på mamman och anstiftan till mordet på maken Aki Paasila har många av Arbogakvinnans tidigare nära och kära vänt henne ryggen.

Under den långa rättsprocessen har många bidragit med vittnesmål som varit förödande för henne. Nu i hovrätten lyser vittnena med sin frånvaro.

Göran Möller blev mördad. Foto: PRIVAT

Mamman och systern orkar inte

Målsägandebiträde Susanna Cleve har berättat att Johanna Möllers mamma och syster inte kommer att närvara. Att de fortfarande befinner sig i djup sorg och att de inte orkar.

En av Aki Paasilas systrar har suttit med i salen, men resten av familjen har inte varit på plats.

– Det river väl upp såren. Det kan jag tänka mig, säger målsägandebiträdet Brage Åman om hovrättsförhandlingen.

Men samtliga vittnesmål kvarstår – och under hovrättsförhandlingen kommer Möller att få se anklagelserna från tingsrätten spelas upp på tv-skärm.

Hennes mamma, som överlevde attacken i sommarstugan med svåra skador, har vittnat om att hon är övertygad om dotterns skuld.

LÄS MER: Johanna Möllers mardröm i cellen

Aki Paasila blev mördad. Foto: PRIVAT / PRIVAT

Johanna Möllers mamma: "Kan aldrig förlåta"

– Ja du, jag älskade min dotter, men jag kan aldrig, aldrig förlåta henne för vad hon gjort. Hon har tagit halva min familj, sa mamman i tingsrätten.

Inför sommarstugemordet hade Johanna Möller bestämt med föräldrarna att hon skulle komma på besök efterföljande dag. Mamman menar att det var en del i en plan för att framställa sig själv som ett offer.

– Hon skulle komma till sommarstugan och hitta oss, har hon sagt.

Nu kommer även Johanna Möllers systers vittnesmål att tas upp igen:

– Jag uppfattar det inte som att hon har känslor på det sätt som jag har känslor. Hon är kall och beräknande. Hon säger vissa saker för att få vissa saker. Hon har en plan, sa systern i sitt vittnesmål.

– Hon kan koppla på gråt när hon tycker att det behövs.

LÄS MER: Mamman vänder Johanna Möller ryggen - "orkar inte"

Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse och utvisning. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Möllers dotter: Känner bara hat

Möllers minderårige son har berättat hur hon förmådde honom att ljuga för polisen och ge henne alibi för sommarstugemordet. 

Hennes dotter i 25-årsåldern har vittnat om att Johanna Möller försökte få henne och sambon att hjälpa till att mörda Aki Paasila.

– Då skulle vi slå honom i huvudet med ett baseballträ, har hon berättat.

Dottern var inte tvungen att vittna mot sin mamma då de är närstående, men valde ändå att göra det. I rättssalen sa hon att hon bara känner hat mot sin mamma och att hon tror att mamman begått mordet på hennes morfar - och att motivet skulle vara pengar.

– Jag är 100 procent säker, sa hon.

Om sin mamma har samma dotter sagt:

– Just nu känner jag bara hat.

LÄS MER: Allt om Johanna Möller

Amanda Hikes försvarar den 42-åriga Arbogakvinnan. Foto: OLLE SPORRONG

Sexskandalen förstörde företaget

Amanda Hikes, som försvarar den 42-åriga Arbogakvinnan, frågade också dottern hur hennes mående ser ut i dag.

– Hur ska man må bra när ens mamma sitter i häktet misstänkt för att ha mördat sin exman, sin på sin egen pappa och mordförsök på sin mamma, undrade dottern.

Redan innan sommarstugemordet var Möller inblandad i en skandal, där hon anklagades för att ha tvingat ensamkommande flyktingpojkar att ha sex med henne. Förundersökningen lades ned, men för företaget innebar det ändå slutet.

– Jag bestämde mig där och då att det aldrig skulle finnas ett samarbete mellan oss. Företaget måste likvideras, köpas ut eller något. Vi dividerade rätt mycket om det. Jag ville bara komma ifrån henne, sa affärskompanjonen i rättssalen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!