Möller stoppas – kan lura nya vännen att begå brott

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ROBERT ULLMIN

Johanna Möllers nya vän stoppas från att besöka fängelset.

Vännen riskerar att utsättas för ”manipulationsförsök som skulle kunna leda till att (...) brottsliga gärningar begås”, varnar Kriminalvården.

”Besökstillstånd skulle kunna vara till skada för NN”, står att läsa.

Genom att manipulera sin yngre pojkvän Mohammad Rajabi fick hon sin pappa Göran Möller mördad i sommarstugan. Samtidigt skadades mamman Anki Möller svårt.

Hon är dömd för att ha uppmanat sina egna barn att döda och skada hennes make Aki Paasila.

Arbogakvinnan i hovrätten.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Under tiden i häkte och fängelse har nya anklagelser mot Möller kommit fram: Bland annat ska hon ha skickat hemliga lappar till Rajabi, försökt muta sina barn att ljuga henne fri och erbjudit Billy Hellström 100 000 kronor för att ”hjälpa henne ur fängelse”.

Ny vän vill besöka Johanna Möller

Nu, mer än ett år efter Svea hovrätts livstidsdom, meddelar Kriminalvården sin bild av Johanna Möller:

Den är oförändrad.

Möller anses fortsätta sina försök att påverka andra och bedöms ”sakna mottaglighet för några påverkansprogram” – eftersom hon fortsatt hävdar sin oskuld.

Anstalten i Ystad.
Foto: ROBERT ULLMIN

”Möller har i dagsläget inte genomgått relevant programverksamhet i riskreducerande hänseende”, står att läsa i ett färskt beslut.

Och nu stoppar Kriminalvården Arbogakvinnans nya vän från att besöka henne i fängelset. Ansökan om besöks- och telefontillstånd gäller en person som ”såvitt är känt före, under eller efter hela rättsprocessen inte haft någon kontakt med Möller”.

”Risk för brottsliga gärningar”

Kriminalvården avslår ansökan med följande motivering:

”Vid en sammantagen bedömning av vad som framkommit i ärendet finner anstalten Ystad att ett besökstillstånd för (vännen) skulle kunna vara till skada för (vännen).”

”Vidare bedömer anstalten Ystad att riskerna inte kan hanteras genom att besöken kontrolleras.”

Göran Möller mördades i sommarstugan 2016.
Foto: PRIVAT

Också ansökan om telefontillstånd avslås:

”Risken för att NN skulle kunna utsättas för manipulationsförsök som skulle kunna leda till att säkerheten och ordningen vid anstalten äventyras eller brottsliga gärningar begås är överhängande.”

Samtidigt har Johanna Möller avslöjats med misskötsamhet i sin cell på Ystadanstalten.

Brutit mot fängelsets regler

Kritiken rör att hon förvarat tabletter på ett sätt som bryter mot reglerna.

”Genom utredningen finner anstalten det styrkt att Johanna Möller har brutit mot de föreskrifter och villkor som gäller för verkställigheten genom att inte förvara medicinen på anvisad plats. Det bedöms denna gång tillräckligt att påminna Johanna om att medicinen skall förvaras i apodos eller dosett. Ärendet föranleder ingen vidare åtgärd.”

Möller är dömd till livstids fängelse för mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsök på sin mamma Anki Möller. I tingsrätten dömdes hon även för anstiftan till mord på maken Aki Paasila – som hittades drunknad på grunt vatten under mystiska omständigheter – men på den punkten frikändes hon i hovrätten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.