Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Möller kräver resning: "Ska bevisa sin oskuld"

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Johanna Möller arbetar med en resningsansökan för att livstidsdomen mot henne ska rivas upp.

Hennes nye advokat Byron Törnström menar att det har tillkommit helt ny bevisning sedan fallet togs upp i domstol.

– Hon ska bevisa att hon är oskyldig, säger advokaten.

Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för bland annat mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsök på sin mamma. 

För drygt två månader sedan anlände hon till kvinnoanstalten Ystad.

Sedan dess har hon arbetat intensivt för att samla ihop material för en kommande resningsansökan som hon hoppas ska få henne frikänd.

Till sin hjälp har hon advokaten Byron Törnström, som menar att det finns ny bevisning att lägga fram som talar för att Arbogakvinnan är oskyldig.

– Det är nytillkommen bevisning, vilken aldrig tidigare har förebringats. För närvarande kan jag inte uttala mig om den, men enligt min bedömning är den stark, säger Byron Törnström.

Någon tidsram för resningsansökan kan Törnström inte sätta i nuläget. 

Resningsprocessen redan i gång

– Att utarbeta en resning görs i olika stadier. Just nu är vi i stadiet där vi utreder förutsättningar för resning, där vi samlar in och värderar. Vi håller på att sätta ihop den nya bevisningen och sedan ska det resultera i en resningsansökan, säger han och konstaterar:

– Så resningsprocessen är redan i gång.

Johanna Möller har hela tiden hävdat att hon är oskyldig till mordet och mordförsöket på sina föräldrar. Både Västmanlands tingsrätt och Svea hovrätt har varit av annan mening, och båda hennes rättegångar slutade med att hon dömdes till livstids fängelse.

Expressen har tidigare rapporterat att journalisterna Thomas Sjöberg och Anders Nyström har beviljats tillstånd att besöka och filma Johanna Möller i fängelset.

”Johanna Möller uppger att hon arbetar med en resningsansökan som skall resultera i en dokumentärfilm samt en bok om denna process”, står i beslutet från Kriminalvården.

 

LÄS MER: Johanna Möllers mamma – nu har jag bara ett barn 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!