Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tillåts besök – utan övervakning

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Johanna Möller har dömt ut sina häktesförhållanden som "barnmisshandel i lagens namn"

Nu lättar åklagaren på vissa av restriktionerna.

För första gången på över ett år kommer Arbogakvinnan att få träffa sina minsta barn utan polis närvarande.

Det har gått mer än 13 månader sedan Johanna Möller häktades misstänkt för mordet på sin pappa Göran Möller, mordförsöket på sin mamma och senare anstiftan till mord på sin man Aki Paasila.

Sedan dess har hon dömts i tingsrätten på samtliga åtalspunkter.

Under hela häktestiden har Möller, som fortfarande sitter häktad i väntan på hovrättsförhandling, haft restriktioner. Det innebär att hon i flera avseenden har blivit avskärmad från omvärlden.

Johanna Möller får ta emot besök från sina barn

Sedan några månader tillbaka får hon ta emot besök från flera av sina barn, samt skriva och ta emot brev från omvärlden så länge det inte bedöms påverka utredningen.

Möller har dömt ut restriktionerna som "barnmisshandel i lagens namn".

Nu väljer åklagare Jessica Wenna att lätta på Möllers restriktioner. Det nya beslutet, som registrerades av Kriminalvården på onsdagen, innebär att polis inte längre behöver vara närvarande när Möller får besök av sina två minsta barn.

Möller får nu träffa alla sina barn, med undantag för tonårssonen som varit ett viktigt vittne under rättegången. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Precis som tidigare kommer de dock att vara i sällskap av en tjänsteman från socialtjänsten.

– Det är naturligtvis jobbigt för en person att vara utsatt för begränsningar i sina kontakter med familj och omvärld. Jag tycker inte längre att det är nödvändigt att just de besöken ska vara övervakade av polis eftersom de också sköts i samband med socialtjänsten. Det finns ingen anledning att misstro dem kring de här frågorna, säger åklagare Jessica Wenna.

Jessica Wenna: "Tillåts inte besökas av honom"

Möller får nu träffa alla sina barn, med undantag för tonårssonen som varit ett viktigt vittne under rättegången. I ett brev till Aftonbladet har Möller skrivit att hon aldrig kommer att förlåta åklagaren för att sonen inte har fått höra sin mammas röst på över ett år.

– I nuläget tillåts hon inte besök av honom, nej, säger Jessica Wenna.

Hon poängterar:

– Hon vill ju bli av med restriktionerna överlag. Hon vill kunna bestämma helt och hållet själv kring sina kontakter med omvärlden.

– Den absoluta majoriteten av hennes korrespondens låter vi gå igenom. Av de besök som har begärts är det ett fåtal som har nekats, säger Wenna.

 

LÄS ÄVEN: Johanna Möller vill slippa sina restriktioner i häktet

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!