Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Möller anklagas för dödsorder mot mamman inifrån fängelset

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: ALEX LJUNGDAHL/EXPRESSEN
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Anki Möller överlevde dotterns mordplan med svåra skador.

Nu kommer anklagelser inifrån fängelset att Johanna Möller utfäst en belöning: En miljon kronor för att mörda modern.

Kriminalvården tar uppgifterna på allvar och har polisanmält.

– Hon vill ha hämnd. Hon kommer aldrig att ge sig, säger Anki.

Tidigare i år dömdes Johanna Möller till livstids fängelse för mordet på sin pappa Göran och mordförsöket på sin mamma Anki, som ägde rum i föräldrarnas sommarstuga utanför Arboga i slutet av sommaren 2016.

I domen finns en personbeskrivning av den så kallade Arbogakvinnan: "Det framgår att hon är manipulativ med stor förmåga att övertala andra att utföra handlingar åt henne."

Sedan i somras avtjänar hon sitt straff på kvinnoanstalten i Ystad.


Arbogakvinnans pappa Göran Möller dödades i attacken i sommarstugan.
Foto: PRIVAT

Nu har Kriminalvården upprättat en polisanmälan efter uppgifter om att Möller fortsatt använda sina manipulativa drag i fängelset – för att styra andra fångar att hämnas på hennes mamma.

– Det här är allvarligt. Kriminalvårdens uppdrag är att minska återfall i brott. Kriminell verksamhet får inte förekomma på våra anstalter. När vi får kännedom om sådant så polisanmäler vi, säger tillförordnad anstaltschef Micael Johansson.

Linda Granvold är dömd för mord och avtjänar straff på Ystadsanstalten tillsammans med Johanna Möller.
Foto: Polisen

Linda Granvolds anklagelser

Morddömda Linda Granvold är en annan av fångarna på Ystadsanstalten. I en anmälan till JO anklagar hon Johanna Möller. Granvold skriver:

"Johanna Möller försöker manipulera många intagna här, och har bett en annan intagen att döda hennes mor vid muck, för 1 miljon kr!"

"Hon har vid flera tillfällen försökt få mig att kontakta folk, som hon vill ska skada hennes mor, åklagaren och hennes målskamrat!"

Johanna Möller har varit entreprenör med egna asylboenden och under häktestiden fick hon en aktieutdelning på tre miljoner kronor. Hur mycket av de pengarna som finns kvar i dag är oklart – men hon har inte varit på fri fot sedan hon fick dem.

Efter mordet på pappan Göran Möller åkte Johanna Möller på semesterresa till Thailand.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Anki Möller: "Hon vill ha hämnd"

Trots de graverande uppgifterna har Kriminalvården inte informerat Anki Möller. Hon ska informeras, men menar att myndigheten inte sköter den uppgiften.

– Kriminalvården och polisväsendet har lovat att jag ska få all information, men jag får inget, säger Anki Möller till Expressen.

– Om det är allvar i det här så är det förskräckligt. Jag lever under dödshot hela tiden och det är skrämmande.

Tror du att din dotter vill skada dig?

– Ja. Hon vill ha hämnd. Hon kommer aldrig att ge sig, säger Anki Möller.

Johanna Möller har en historik av att manipulera personer i sin närhet för att skada andra.

Mordet och mordförsöket på föräldrarna utfördes av hennes dåvarande sambo Mohammad Rajabi, på hennes order.

Möller är även dömd för tre fall av stämpling till mord, för att ha försökt övertala delar av sin familj att mörda dåvarande maken Aki Paasila.

I tingsrätten dömdes hon även för anstiftan till mord på maken, men hovrätten frikände på den punkten eftersom det inte gick att slå fast att han dog till följd av brott.

Åklagaren Jessica Wenna, som hade Johanna Möllers fall i både tingsrätten och hovrätten.
Foto: SVEN LINDWALL

"Har försökt manipulera mig"

I sin JO-anmälan skriver Linda Granvold vidare om Johanna Möller:

"Hon vill ständigt att jag ska fixa folk som kan 'frita' henne. Hon har många gånger bett mig skriva hotbrev till hennes målskamrat."

"Hon har under en lång tid försökt manipulera mig och sätta mig i problem! Hon har bland annat försökt vid flera tillfällen få mig att fixa ett falskt alibi till henne."

Mohammad Rajabi har erkänt att knivhögg Göran och Anki Möller. Enligt honom skedde det på Johanna Möllers beordran. Rajabi är dömd till 14 års fängelse för mordet och mordförsöket.
Foto: SVEN LINDWALL

I september utfärdades ett kontaktförbud, där Johanna Möller förbjöds att skriva brev till medbrottslingen och tidigare sambon Mohammad Rajabi.

I ett brev till Expressen har Rajabi berättat om korrespondensen:

”Jag har nyligen fått en rad brev från Johanna Möller skickat till mig. I dessa brev ger hon mig tydiga instruktioner om hur jag skall ta på mig allt för att rädda henne”, skrev Rajabi i ett brev till Expressen.

”Breven innehåller detaljerade planer om vad jag skall säga, hon har till och med författat färdig manus.”

Expressen söker Johanna Möller och har försökt få kontakt genom två olika advokater. Arbogakvinnans version har hela tiden varit att hon är oskyldig på alla punkter. I ett brev till Expressen har hon skrivit att hon anser att mamman Anki Möller "kastat henne till vargarna".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.