Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkta männen tros ha flytt landet efter skjutningen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
För en dryg månad sedan gick polisen ut med en efterlysning av Bakary Binta "Fa" Dibba (på bild), 29, och Roberto Rodriguez Ortiz, 23.
Foto: / POLISEN
Männen misstänks för mordförsök, efter att en man blivit skjuten i Brandbergen den 3 januari tidigare i år.
Foto: / POLISEN

De två männen misstänks ha skjutit en man med två skott i Brandbergen – sen försvann de spårlöst.

Nu efterlyser åklagaren Bakary Binta "Fa" Dibba och Roberto Rodriguez Ortiz internationellt.

– Påträffas de någonstans så slår det larm i olika länders system, säger åklagare Josephine Boswell till Aftonbladet.

Det var den 3 januari som polisen larmades till Brandbergen i Haninge söder om Stockholm. Då hade en man blivit skjuten med två skott i benet.

De misstänkta flydde sedan från platsen i en vit kombi. Sedan dess har de inte synts till – och för en dryg månad sedan gick polisen ut med en efterlysning av Bakary Binta "Fa" Dibba, 29, och Roberto Rodriguez Ortiz, 23.

Efterlysta internationellt för skott i Brandbergen

Då hade de precis häktats i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänka för försök till mord.

– Det är av synnerligen vikt att vi får tag i de här personerna med hänsyn till brotten. De tips allmänheten har tar vi tacksamt emot, sa kammaråklagare Josephine Boswell då.

Nu väljer hon att även göra en internationell efterlysning, skriver Aftonbladet. Hon har också utfärdat en europeisk arresteringsorder, uppger tidningen.

Enligt Josephine Boswell går det inte utesluta att de två misstänkta männen har flytt Sverige.

Misstänkt för skott i Haninge

– Påträffas de någonstans så slår det larm i olika länders system. Om de har lämnat landet och de påträffas inom Europa eller utom Europa så kommer svensk polis att meddelas och beslut tas om att få dem överlämnade till Sverige, säger hon till Aftonbladet.

En av männen, Roberto Rodriguez Ortiz, är förutom mordförsöket även misstänkt för synnerligen grov misshandel efter att han ska ha skjutit upprepade skott med pistol mot en man och en kvinna utanför en restaurang i Haninge på juldagen i fjol. En av personerna träffades av tre skott i benen, den andra av ett skott i benet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.