Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt våldtäktsman fastnade på film – polisen efterlyser tips

Mannen ska ha överfallit, våldtagit och rånat den 36-åriga kvinnan som var på väg till jobbet i södra Stockholm.

Polisen misstänker att samma man sedan tog ut kontanter med kvinnans bankkort – något som fångades på övervakningsbilder.

Nu vill polisen ha hjälp att identifiera honom.

Det var vid sjutiden på morgonen för två veckor sedan, den 25 september, som den 36-åriga kvinnan lämnade sin bostad för att gå till jobbet. 

I korsningen Tussmötevägen och Östbergavägen svänger hon in på en gång- och cykelväg vid Årstafältet, där hon passerar en ung man.

– Hon får ganska direkt en känsla av att något är konstigt. När hon vänder sig om ser hon att han har vänt om efter henne, säger Sophia Lennermark, utredare för grova brott vid polisregion Stockholm Syd.

Fångades på övervakningsfilm

Mannen ska ha hotat kvinnan med en pistol och tvingat in henne i en skogsdunge. Där ska han ha våldtagit henne och rånat henne på mobil och bankkort. 

 – Det är ett hänsynslöst beteende. Han hade inget konsekvenstänk och tog väldigt stora risker att bli upptäckt, säger Sophia Lennermark till Aftonbladet, som först rapporterade om händelsen.

Kort efter överfallet, vid 07.30, tog en ung man ut en stor summa kontanter från kvinnans kort i en bankomat på Brunnbyvägen i Östberga. En övervakningskamera vid en intilliggande butik fångade den misstänkta mannen på bild. 

Polisen misstänker att det är samma man som begick våldtäkten och rånet. De efterlyser nu hjälp att identifiera honom.

Polisen vill ha tips

På filmen är mannen klädd i en mörkblå jacka med vita detaljer, en vit huva uppdragen över huvudet och bär en svart sidoväska med siffrorna 05. 

Polisen är också intresserad av att komma i kontakt med två cyklister som passerat kvinnan på vägen innan överfallet. 

– Det är av otroligt stor vikt att den här mannen grips så att vi minimerar risken för nya överfall, säger Sophia Lennermark till Aftonbladet.

Polisen vill inte kommentera om kvinnan fick några fysiska skador men säger till tidningen:

– Hon mår ju självklart inte bra. Hon är väldigt chockad över det som har hänt.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.