Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt våldtäkt på krog

En misstänkt krogvåldtäkt inträffade i Linköping under juldagsnatten.

En kvinna i 20-årsåldern drabbades och en man i 30-årsåldern greps kort efter händelsen.

Natten var stökig i Östergötland där 50 personer frihetsberövades enbart i Linköping och Norrköping.

Det var klockan 02.56 under natten mot annandag jul som polisen upprättade ärendet om en misstänkt våldtäkt på en krog i Linköping.

Poliser befann sig redan på platsen i ett annat ärende, och fick då uppgifter om händelsen.

– Vi var inne och jobbade på det här stället. Jag vet inte om det var via den drabbade kvinnan själv, personal eller ordningsvakter, men vi fick uppgifter om att något hade hänt. När vi började utreda kom vi fram till att det förelåg misstanke om våldtäkt, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Kort därefter kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern.

Fördes till sjukhus

– Den misstänkte fanns kvar på platsen, eller i vart fall i närheten, säger Thomas Agnevik.

Vid klockan 8 på annandagsmorgonen sitter mannen fortfarande gripen. Åklagare har då ännu inte fattat beslut om huruvida han ska anhållas som misstänkt för brott.

– Jag förutsätter att han blir anhållen, säger Agnevik.

Kvinnan fördes till sjukhus. Det finns inga uppgifter om att hon ska ha drabbats av några allvarliga fysiska skador i samband med det misstänkta övergrepp, enligt polisen.

– Hon fördes direkt till sjukhus och har där sällskap av anhöriga. Hon har fått vård och blivit undersökt för utredningens räkning, säger Agnevik.

Juldagsnatten var stökig i Östergötlands största städer. Sammanlagt frihetsberövades omkring 50 personer i Linköping och Norrköping. Huvuddelen av ärendena rör fylla, bråk och störande av allmän ordning i krogmiljö, enligt polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.