Misstänkt våldtäkt mot tonårsflicka

Publicerad

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Östersund. Offret är en tonårsflicka.

Övergreppet ska ha skett i helgen. 

– Vi har upprättat en anmälan om det här och det finns en person anhållen, säger förundersökningsledaren Mikael Lundberg. Nu är det lett av åklagare. 

Enligt polisen skedde den misstänkta våldtäkten i Östersund under natten mot lördagen.

– Det är en ung man som är anhållen. Nu håller jag på att sätta mig in i ärendet, säger vice chefsåklagare Eva Lena Rimér vid åklagarkammaren i Jämtland som leder utredningen. 

Under lördagen fick polisen in en anmälan om en misstänkt våldtäkt, som enligt uppgifter till Expressen ska ha skett i trapphus. Den misstänkte mannen anhålls av åklagare samma dag, den 17 juni. 

– Det är ingenting inom familjen, så mycket kan jag säga, säger åklagaren Eva Lena Rimér till Expressen. 

Är det en överfallsvåldtäkt?

– Det är inte en överfallsvåldtäkt.

Beslut i häktningsfrågan tas under tisdagen

Det ska ha skett i ett trapphus?

– Jag bekräftar inte det, jag håller på att sätta mig in i ärendet och jag vet inte exakt vad det kan ha för betydelse för ärendet om platsen kommer ut, säger Eva Lena Rimér.

Senast under tisdag förmiddag måste åklagaren ta ställning till om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

– Jag har satt mig in i ungefär en tredjedel av det som har hänt i utredningen. Därför kan jag inte svara på åt vilket håll det lutar i häktningsfrågan. 

Ärendet är rubricerat som våldtäkt.

Är han misstänkt för andra brott också?

– Han är inte anhållen för något annat än våldtäkt.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag