Mannen hittades död i Skellefteå i Västerbotten.
Mannen hittades död i Skellefteå i Västerbotten.

Misstänkt mord – man i 70-årsåldern anhållen

Publicerad

En person har hittats död i Burträsk i Skellefteå kommun.

Dagen därpå greps och anhölls en man i 70-årsåldern misstänkt för mord.

Nu har anhållandet hävts.

– Utifrån misstankegraden gör jag i nuläget den bedömning att det inte längre finns något skäl för fortsatt frihetsberövande, säger kammaråklagare Stina Westman i ett pressmeddelande.

Det var under sena fredagskvällen som polisen larmades om den döde personen och man har sedan dess jobbat med fallet. Polisen vill inte gå in på vem det var som slog larm eller om det rör sig om en man eller kvinna.

– En person är avliden och det råder oklara omständigheter kring det här fallet, säger Marie Andersson.

 

LÄS MER: Man död – klämdes fast under tågvagn 

 

Den döde påträffades i Burträsk i Skellefteå kommun.

En person anhållen misstänkt för mord

En man i 70-årsåldern greps och anhölls efter förhör vid 05-tiden på lördagsmorgonen. Han var inledningsvis anhållen på sannolika skäl skäligen men det ändrades senare till skälig misstanke, som är den lägre misstankegraden.

På söndagen hävdes anhållandet, meddelar åklagarmyndigheten. Misstanken om brott kvarstår dock.

– Utifrån misstankegraden gör jag i nuläget den bedömning att det inte längre finns något skäl för fortsatt frihetsberövande, säger kammaråklagare Stina Westman i ett pressmeddelande.

Anhöriga till den avlidna personen är underrättade.

I övrigt vill polisen inte gå in på några detaljer kring det misstänkta mordet.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag