Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt mord – två inblandade

Foto: JANNE ÅKESSON
Foto: JANNE ÅKESSON

Ett misstänkt mord efter en knivskärning har inträffat i ett område i Tullinge söder om Stockholm.

– Vi har inlett en förundersökning på mord, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Två personer ska vara gripna, enligt uppgifter till Expressen. 

En person ska, enligt uppgifter till Expressen, vara död efter någon form av knivdrama i Riksten i Tullinge, i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Larmet kom in klockan 10.47

Ett tiotal patruller ska vara på plats. 

Polisen bekräftar Expressens uppgifter – och att en kniv hittats på platsen:

– Vi har inlett en förundersökning på mord, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Det är en man som är död, anhöriga är inte underrättade. 

Polisjakt efter minst två personer

Enligt Stockholmspolisen är det en man som har blivit knivskuren i halsen och avlidit. Minst två personer ska vara misstänkta för inblandning, enligt Expressens uppgifter. 

Polisens tekniker i färd med att undersöka platsen.Foto: JANNE ÅKESSON

Polisen finns på plats i området med ett flertal patruller, i utkanten av Tullinge, där det misstänkta mordet har skett.

– Vi är där och jagar misstänkt person eller personer, säger Anders Bryngelsson. Det är två till tre personer som har stått och bråkat med varandra – sedan är det två personer som har sprungit i väg. Efter det har en man blivit kvarliggande på gatan och därefter avlidit. 

Jobbar med identifiering

Polisen arbetar också på platsen med att fastställa identiteten på den avlidne mannen. 

Hur söker ni efter de misstänkta?

– Vi har fullt med patruller på plats i området som spanar. Vi har även teknisk bevisning.

Efter klockan ett togs en person, en man, in till förhör om mordet.  

– Vi har inte gripit någon, vi har däremot omhändertagit en person, som ska förhöras. Sedan får vi se vad det blir. Den här personens relation till händelsen är högst oklar. 

Senare uppgifter gör gällande att två personer i 25-30-årsåldern har gripits – en uppgift Stockholmspolisen inte har kunnat bekräfta. 

Texten uppdateras. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.