En småbarnspappa greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Han misstänks för det brutala dubbelmordet i somras. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILDEn småbarnspappa greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Han misstänks för det brutala dubbelmordet i somras. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
En småbarnspappa greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Han misstänks för det brutala dubbelmordet i somras. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
Småbarnspappan greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Foto: LäsarbildSmåbarnspappan greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Foto: Läsarbild
Småbarnspappan greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Foto: Läsarbild

Misstänkt dubbelmördare kan ha haft en kumpan

Publicerad

En småbarnspappa i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för dubbelmordet i Mantorp. 

Men polisen har inte uteslutit att han kan ha haft en kumpan – och fortsätter förhöra personer i hans närhet.

– Brottsmisstanken har inte försvagats mot honom, säger Eva Nemec Nordh, åklagare. 

Den 12 juni hittades ett gift par mördade i sin bostad på landsbygden utanför Mantorp. Paret hittades bundna och polisen misstänker att deras bankomatkort använts för uttag i Borensberg. 

I fredags greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt på sannolika skäl för dubbelmordet. Mannen greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland. Han har i förhör nekat till brottet.  

– I morgon bitti tar jag ställning till häktningsfrågan. Brottsmisstanken har inte försvagats mot honom, utan han är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för mord, säger åklagare Eva Nemec Nordh.

Finns det något i utredningen som talar för fler gärningsmän?

– Jag vill inte kommentera den uppgiften, nu koncentrerar vi oss på häktningen i morgon av den här personen. Hur utredningen går vidare vill jag inte kommentera. 

I fredags greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt på sannolika skäl för dubbelmordet. Foto: LÄSARBILD

 

LÄS MER: Efter dubbelmordet: Polisen söker mintgrön amerikanare

 

”Har inte försvagats”

Polisen har under utredningens gång arbetat utifrån hypotesen att det kan röra sig om flera gärningsmän. 

– Det är fullt möjligt att en ensam gärningsman hade kunnat göra det här. Men ska man jobba efter sannolikhetslära så borde det ha varit åtminstone två gärningsmän, även om det inte är hugget i sten på något sätt, kommenterade utredningsledaren Patrik Sjögren för Corren i början på september.

Polisen har under söndagen inte gjort några nya gripanden i utredningen, men fortsätter att förhöra personer i den misstänkte mannens närhet.

Småbarnspappan greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen.Foto: LÄSARBILD

Den nu misstänkte mannen är tidigare ostraffad och ringades in genom ett systematiskt kartläggningsarbete, enligt åklagaren. 

Expressen har talat med en person som kände den nu mordmisstänkte mannen. 

– Det klart man är chockad, att han blev tagen av alla människor. Det känns jättekonstigt. Jag tror knappt att det kan vara han, säger personen. 

 

LÄS MER: Åklagaren om dubbelmordet: "Avrättning"

 

Nekar till brott

Advokat Henrik Lindblom företräder den misstänkte mannen. Lindblom berättar att hans klient nekar till brott – men vill inte kommentera vilken förklaring mannen gett till misstankarna. 

– Jag kommenterar inte överhuvudtaget vad som framkommit i förhören. Det råder förundersökningssekretess. Men min klients inställning är oförändrad, det vill säga att han nekar till brott, säger Lindblom.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag