Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt dubbelmördare kan ha haft en kumpan

En småbarnspappa greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Han misstänks för det brutala dubbelmordet i somras. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
Småbarnspappan greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Foto: Läsarbild

En småbarnspappa i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för dubbelmordet i Mantorp. 

Men polisen har inte uteslutit att han kan ha haft en kumpan – och fortsätter förhöra personer i hans närhet.

– Brottsmisstanken har inte försvagats mot honom, säger Eva Nemec Nordh, åklagare. 

Den 12 juni hittades ett gift par mördade i sin bostad på landsbygden utanför Mantorp. Paret hittades bundna och polisen misstänker att deras bankomatkort använts för uttag i Borensberg. 

I fredags greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt på sannolika skäl för dubbelmordet. Mannen greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland. Han har i förhör nekat till brottet.  

– I morgon bitti tar jag ställning till häktningsfrågan. Brottsmisstanken har inte försvagats mot honom, utan han är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för mord, säger åklagare Eva Nemec Nordh.

Finns det något i utredningen som talar för fler gärningsmän?

– Jag vill inte kommentera den uppgiften, nu koncentrerar vi oss på häktningen i morgon av den här personen. Hur utredningen går vidare vill jag inte kommentera. 

I fredags greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt på sannolika skäl för dubbelmordet. Foto: LÄSARBILD

 

LÄS MER: Efter dubbelmordet: Polisen söker mintgrön amerikanare

 

”Har inte försvagats”

Polisen har under utredningens gång arbetat utifrån hypotesen att det kan röra sig om flera gärningsmän. 

– Det är fullt möjligt att en ensam gärningsman hade kunnat göra det här. Men ska man jobba efter sannolikhetslära så borde det ha varit åtminstone två gärningsmän, även om det inte är hugget i sten på något sätt, kommenterade utredningsledaren Patrik Sjögren för Corren i början på september.

Polisen har under söndagen inte gjort några nya gripanden i utredningen, men fortsätter att förhöra personer i den misstänkte mannens närhet.

Småbarnspappan greps i ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland på fredagen. Foto: LÄSARBILD

Den nu misstänkte mannen är tidigare ostraffad och ringades in genom ett systematiskt kartläggningsarbete, enligt åklagaren. 

Expressen har talat med en person som kände den nu mordmisstänkte mannen. 

– Det klart man är chockad, att han blev tagen av alla människor. Det känns jättekonstigt. Jag tror knappt att det kan vara han, säger personen. 

 

LÄS MER: Åklagaren om dubbelmordet: "Avrättning"

 

Nekar till brott

Advokat Henrik Lindblom företräder den misstänkte mannen. Lindblom berättar att hans klient nekar till brott – men vill inte kommentera vilken förklaring mannen gett till misstankarna. 

– Jag kommenterar inte överhuvudtaget vad som framkommit i förhören. Det råder förundersökningssekretess. Men min klients inställning är oförändrad, det vill säga att han nekar till brott, säger Lindblom.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!