Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt domkyrkotjuv har släppts på fri fot

Soptunnan i Åkersberga där de stulna regalierna hittades. Foto: POLISEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Här hittades de stulna regalierna. Foto: POLISEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
De stulna begravningsregalierna, ett riksäpple och två kungliga kronor i guld, hittades på en parkering. Foto: SWEDISH POLICE DEP / POLISEN /STELLA PICTURES POLISEN / STELLA PICTURES
De stulna begravningsregalierna, ett riksäpple och två kungliga kronor i guld, hittades på en parkering. Foto: MIKAEL GUSTAFSSON/ N / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

En 26-årig man som begärts häktad misstänkt för inblandning i domkyrkokuppen i Strängnäs släpps på fri fot. Åklagaren har dock överklagat tingsrättens beslut och misstankar om brott kvarstår.

En tredje person som är misstänkt för inblandning i domkyrkokuppen i Strängnäs i somras har släppts på fri fot efter häktningsförhandling i Eskilstuna.

– Jag har överklagat tingsrättens beslut till Svea hovrätt. Nu är han på fri fot, men det kan ändras i hovrätten. Vi misstänker att han är en av de personer som har varit delaktig i genomförandet av brottet. Jag har ett alternativt häktningsyrkande som gäller häleri, men i första hand är han misstänkt för stöld, säger åklagare Reena Devgun.

Regalierna hittades på parkering i Åkersberga

Den 26-årige mannen greps sedan de stulna begravningsregalierna, ett riksäpple och två kungliga kronor i guld, återfunnits på en parkering i Åkersberga.

Här hittades de stulna regalierna. Foto: POLISEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

En 22-årig man är sedan tidigare åtalad för grov stöld och ytterligare en man häktades i helgen på misstankar om grovt häleri. Tingsrättsförhandlingarna rörande åtalet mot 22-åringen ska enligt den ursprungliga planen avslutas på fredag.

– Jag anser att de uppgifter som framkommit inte påverkar det åtalet och att vi kan fortsätta på fredag, säger Reena Devgun.

Stulna regalierna är från 1600-talets början

TT: Finns det fler misstänkta än de här tre männen?

– Det är någonting som jag i så fall inte skulle kommentera.

De så kallade begravningsregalierna är från 1600-talets början och är av oskattbart kulturhistoriskt värde. Experter har uppskattat föremålens försäkringsvärde till 65 miljoner kronor.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!