Här är ett av rummen där kunderna köpte sex av massörerna, enligt åtalet.Här är ett av rummen där kunderna köpte sex av massörerna, enligt åtalet.
Här är ett av rummen där kunderna köpte sex av massörerna, enligt åtalet.
Här sålde de sex, enligt åtalet. Polisen har hittat sperma och kondomer i rummen där man egentligen utlovade massage.Här sålde de sex, enligt åtalet. Polisen har hittat sperma och kondomer i rummen där man egentligen utlovade massage.
Här sålde de sex, enligt åtalet. Polisen har hittat sperma och kondomer i rummen där man egentligen utlovade massage.

Misstänkt bordell
avslöjad i Stockholm

Publicerad

Thaimassagesalongen i Stockholm var egentligen en bordell med en omfattande sexhandel, enligt åklagare.

Salongen erbjöd bland annat poliser att köpa sex.

– Vi har bedrivit spaning under en längre tid och poliser har varit där och gjort provköp, säger åklagare Frida Rylander.

Thaimassagesalongen i Stockholm sålde sex till en stor majoritet av sina kunder, enligt ett åtal som inkommit till Stockholms tingsrätt. Kvinnan som drev massagesalongen åtalas nu för grovt koppleri, efter att hon misstänks ha erbjudit kunderna att ha sex med kvinnor som arbetat på salongen.

– Kunder har kommit dit och köpt massage och vi har kommit fram till att ungefär 93 procent av kunderna som gått dit köper massage med sexuell tjänst, så pass mycket har det varit, säger kammaråklagare Frida Rylander.

Enligt åtalet så har minst 2 700 sexköp ägt rum inne på salongen mellan 1 januari 2016 till och med 17 januari 2017 och i flera av massagerummen har man hittat sperma och kondomer, enligt förundersökningen.

Polisen har varit på salongen för att provköpa sex för att testa om uppgifterna stämmer under utredningens gång. De blev då erbjudna att köpa sex när de bad om en massage. Men polisen är inte den enda myndigheten som blivit erbjudna sexuella tjänster på salongen i Stockholm.

– Innan det blev ett ärende hos åklagarmyndigheten så var Skatteverket där och gjorde provköp och de blev också erbjudna sexuella tjänster, säger Rylander och tillägger:

– Det var i maj förra året och jag har åberopat dem som vittnen.

Bokfört sexköp

Enligt åklagaren så har salongen bokfört sexköpen via ett speciellt system, där kunder som köpt sex har markerats med en etta och de som köpt vanlig massage i stället markerats med en nolla.

– Hon har haft en egen bokföring där det framgår vem som har masserat, hur lång tid - en halvtimme eller en timme - och sedan har hon ett system för ettor och nollor där ettor är när det har varit sexuell tjänst och nollor när det inte har varit det, säger Rylander.

Sju målsägande

Kvinnan förnekar att systemet handlar om sexförsäljning. Hon åtalas också för bokföringsbrott men hon nekar till samtliga brott hon nu åtalas för.

I samma ärende åtalas också en man för köp av sexuell tjänst. Han har erkänt brott och misstänks ha köpt sex minst sju gånger på massagesalongen.

Sju kvinnor som arbetat på salongen är målsägande och det är deras sexuella tjänster som ska ha erbjudits på salongen.

– I huvudsak har det varit deras lön att sälja sexuella tjänster, det är så de får pengar, säger Frida Rylander.

Relaterade ämnen
Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag