Misstänkt bordell
avslöjad i Stockholm

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här är ett av rummen där kunderna köpte sex av massörerna, enligt åtalet.
Här sålde de sex, enligt åtalet. Polisen har hittat sperma och kondomer i rummen där man egentligen utlovade massage.

Thaimassagesalongen i Stockholm var egentligen en bordell med en omfattande sexhandel, enligt åklagare.

Salongen erbjöd bland annat poliser att köpa sex.

– Vi har bedrivit spaning under en längre tid och poliser har varit där och gjort provköp, säger åklagare Frida Rylander.

Thaimassagesalongen i Stockholm sålde sex till en stor majoritet av sina kunder, enligt ett åtal som inkommit till Stockholms tingsrätt. Kvinnan som drev massagesalongen åtalas nu för grovt koppleri, efter att hon misstänks ha erbjudit kunderna att ha sex med kvinnor som arbetat på salongen.

– Kunder har kommit dit och köpt massage och vi har kommit fram till att ungefär 93 procent av kunderna som gått dit köper massage med sexuell tjänst, så pass mycket har det varit, säger kammaråklagare Frida Rylander.

Enligt åtalet så har minst 2 700 sexköp ägt rum inne på salongen mellan 1 januari 2016 till och med 17 januari 2017 och i flera av massagerummen har man hittat sperma och kondomer, enligt förundersökningen.

Polisen har varit på salongen för att provköpa sex för att testa om uppgifterna stämmer under utredningens gång. De blev då erbjudna att köpa sex när de bad om en massage. Men polisen är inte den enda myndigheten som blivit erbjudna sexuella tjänster på salongen i Stockholm.

– Innan det blev ett ärende hos åklagarmyndigheten så var Skatteverket där och gjorde provköp och de blev också erbjudna sexuella tjänster, säger Rylander och tillägger:

– Det var i maj förra året och jag har åberopat dem som vittnen.

Bokfört sexköp

Enligt åklagaren så har salongen bokfört sexköpen via ett speciellt system, där kunder som köpt sex har markerats med en etta och de som köpt vanlig massage i stället markerats med en nolla.

– Hon har haft en egen bokföring där det framgår vem som har masserat, hur lång tid - en halvtimme eller en timme - och sedan har hon ett system för ettor och nollor där ettor är när det har varit sexuell tjänst och nollor när det inte har varit det, säger Rylander.

Sju målsägande

Kvinnan förnekar att systemet handlar om sexförsäljning. Hon åtalas också för bokföringsbrott men hon nekar till samtliga brott hon nu åtalas för.

I samma ärende åtalas också en man för köp av sexuell tjänst. Han har erkänt brott och misstänks ha köpt sex minst sju gånger på massagesalongen.

Sju kvinnor som arbetat på salongen är målsägande och det är deras sexuella tjänster som ska ha erbjudits på salongen.

– I huvudsak har det varit deras lön att sälja sexuella tjänster, det är så de får pengar, säger Frida Rylander.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.