Misstanken: Hon bjöds på lyxresor – sköt ihjäl sin pojkvän

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Polis på plats efter det misstänkta mordet.
Foto: Pontus Stenberg

Den välbärgade vd:n bjöd sin 15 år yngre flickvän på safariresor och lyxmiddagar.

Tillsammans renoverade paret ett sommarhus som de planerade att flytta in i permanent.

Nu är huset avspärrat.

Mannen blev skjuten till döds – och flickvännen misstänks för mord. 


UPPDATERING 7 MAJ: Kvinnan i fråga har släppts på fri fot sedan misstankarna mot henne "kraftigt försvagats", enligt åklagaren.

De träffades av en slump för ett antal år sedan, berättar vänner.

Han: Man i 50-årsåldern, framgångsrik vd för ett företag som dragit in miljonbelopp.

Hon: 15 år yngre, arbetslös i långa perioder, flera gånger dömd för brott.

Parets romans präglades av lyxiga resor världen över. Solsemester i Thailand, safari på Zanzibar, lyxiga besök i Frankrike och dykarkurs på Maldiverna.

Det var vd:n som stod för notan, enligt personer i parets närhet.

I sociala medier visar kvinnan upp bilder från resorna. I ett av inläggen tackar hon sin partner för att han uppfyllt hennes "största barndomsdröm": Att simma med delfiner.

"Jag älskar dig!", skriver kvinnan.

Vd:n dödad med skjutvapen

Natten till lördag den 14 april larmas polis till ett sommarhus utanför Flen. Där ligger mannen död. Med hänvisning till "omständigheter på platsen" fattar polisen sin misstanke: Mord.

– Det är omständigheter som är av vital betydelse för utredningen och det gör att vi inte kan gå in närmare på vad det handlar om, sa Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Nu kan Expressen berätta att mannen dödats med ett skjutvapen – och att den kvinna som greps i samband med larmet är hans 15 år yngre partner. Hon är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.


LÄS MER: Kvinna misstänks för mord i fritidshus i Flen 


– Det finns olika scenarion om vad som har hänt i huset som vi försöker bringa klarhet i just nu. Mannen obducerades i veckan som gick och vi inväntar de resultaten, säger Lars Liwenborg, kommissarie vid polisen i Södermanland.

Personer i parets närhet, såväl som förhör i en tidigare förundersökning som berör paret, målar upp en stormig bild av deras relation: Känslorna har då och då tagit överhanden och lett till bråk.

Natten då mannen dog ringde kvinnan till en vän – och skickade senare en bild på den skjutne mannen.

– Hon hade panik när hon ringde, säger vännen.

Kvinnan dömd för flera brott

Kvinnan i fråga förekommer under ett 30-tal avsnitt i polisens belastningsregister. Bland annat är hon dömd för flera fall av stölder och narkotikabrott. Stora delar av livet har hon varit arbetslös, men enligt en frivårdsutredning har hon också drivit en bar i utlandet och jobbat som vårdbiträde.

Flera domar och utredningar som rör kvinnan visar att hon använt narkotika. 

Hon har också utretts för våldsbrott – i fjol åtalades hon för misshandel. Enligt åklagaren hade hon då hoppat på en sovande man och bitit honom i näsa och bröstkorg. Åtta poliser kallades till platsen, enligt förundersökningen. En skinnflik från mannen hängde i hennes hår när polisen grep henne.

Själv hävdade hon att hon agerat i nödvärn. Den förklaringen ansåg rätten inte motbevisad, och frikände henne från misstankarna.

För några år sedan beslutade domstol att avliva kvinnans hund efter att den attackerat en främling, som tvingades sys med 30 stygn.

Planerade ett liv i sommarhuset

Efter att mannen och kvinnan träffat varandra beskriver en vän det som att han "verkade försöka hjälpa henne." Förutom resorna och middagarna planerade de en gemensam framtid – i sommarhuset utanför Flen. Fastigheten beskrivs av vänner som parets oas. Planen var att flytta dit permanent framöver.

– Det var en stor stuga, med pool, öppen spis och gästhus. De hade en stor fin trädgård som de fixade med. Hon tyckte att det var jättemysigt. Hennes hund älskar att ligga framför brasan på övervåningen, säger en vän.

Inne i stugan misstänks hon nu ha skjutit sin partner.

Själv hävdar hon sin oskuld.

– Hon har inte begått de handlingar som åklagare lagt fram, säger hennes advokat Harri Elste Vattsjö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.