Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstankarna: Kvinnan sövde ner män på Östermalm – stal över en miljon

Om nätterna var kvinnan ute och jagade män kring Stureplan – på exklusiva krogar som Riche och Sturehof.

Sen sövde hon ner dem och stal deras kontokort, enligt misstankarna.

Sammanlagt kom Stureplanskvinnan över pengar och föremål för över en miljon kronor innan hon stoppades, enligt åtalet.

Bland kvinnans offer finns skådespelare, en tidigare elitidrottare, finansmän och jurister.

Det handlar om 24 män som ska ha utsatts. 16 av dem misstänks kvinnan ha drogat, enligt åtalet som lämnats in till Södertörns tingsrätt.

Enligt åklagaren drogade kvinnan ner männen med ”sövande läkemedel eller annat preparat”, vilket gjorde att de ”förlorade medvetandet” och ”försattes i vanmakt”.

En man som blev av med 11 329 kronor efter att ha drogats på ett hotell i Södertälje, enligt misstankarna. En annan man ska ha drogats på samma sätt i en lägenhet på Karlavägen i centrala Stockholm. Sen användes hans kort till bankomattuttag och kortköp för sammanlagt 52 960 kronor.

Foto: Polisen

Kvinnan hittade offren på Riche och Sturehof

En tredje man ska ha angripits med ”sövande läkemedel” i Gamla stan. Sen försvann 24 000 kronor från hans kort. Ännu en man ska ha drogats vid Kungliga Tennishallen på Östermalm i Stockholm, under tiden Stockholm open hölls, för att sen bli av med 70 773 kronor.

Under en kvällsjakt hittade kvinnan en man på den exklusiva restaurangen Sturehof på Stureplan i Stockholm. Även den mannen drogades med sövande läkemedel och förlorade medvetandet, enligt åklagaren. Sen kom kvinnan över 63 620 kronor med hjälp av mannens American Express-kort.

Jaktlyckan på Sturehof gjorde att kvinnan kom tillbaka. Drygt ett år senare var hon där igen och hittade ett nytt offer som hon stal 81 030 kronor av, enligt misstankarna.

En annan man hittades på krogen Riche, också det invid Stureplan. Mannen blev av med 27 220 kronor och en klocka för ytterligare över 5 000 kronor.

”Sen blev allt svart”

Kvinnan verkar ha fattat tycke för att hitta offer i Stockholms mer exklusiva områden. Ännu en man hittades på krogen Vassa Eggen på Birger Jarlsgatan. Han blev av med 51 480 kronor, en mobiltelefon och en dator.

Mannen som blev av med störst belopp i en stöt förlorade 155 758 kronor och en dator värd över 20 000 och en mobiltelefon värd drygt 8 000 kronor.

En annan man säger:

– Minnet tar slut på Riche.

Flera av männen säger i förhör att de träffade kvinnan på, eller på väg hem från, krogen eller en klubb. I vissa av fallen kom kvinnan hem till männen, i andra ska hon ha slagit till på allmänna platser.

Några av dem säger i förhör att kvinnan gjorde i ordning te – kort efter att männen druckit svartnade det för dem.

– Så kokade hon upp te och så drack vi det och sen blev allt svart, säger en man i förhör.

Foto: Polisen

Misstanken: Hon tittade när männen slog in koder

En annan man säger:

– Jag hämtade en flaska vin, gick in i rummet, det är svårt att minnas, men hällde upp vin. Sen kommer jag inte ihåg.

Sen vaknade mannen inte på tolv timmar, säger han.

– Var helt bortom kontroll, hade kissat på mig. Var helt utslagen, säger han.

En man säger att han erbjöd kvinnan rum för natten, sen minns han inte mer.

– Jag vaknade upp och hon var borta och jag hade då ett sms från American Express om att pengar försvunnit. Jag var kraftigt drogad eller berusad så jag tror att när jag kom hem så stupade jag direkt i sängen.

I utredningen framkommer misstankar om att kvinnan tittade när männen slog in sina koder vid kortbetalning, för att sen kunna ta korten och göra uttag och kortköp.

Stureplanskvinnans tidigare brott

Sammanlagt kom Stureplanskvinnan över pengar och föremål för över en miljon kronor, enligt anklagelserna.

Stureplanskvinnan är tidigare dömd för liknande brott. I november 2016 dömdes hon till ett års fängelse för stöld, 24 fall av bedrägeri, sex fall av försök till bedrägeri och ett fall av grovt bedrägeri. Två år tidigare dömdes hon för häleri till en månads fängelse.

Innan dess har hon dömts för två fall av stöld, tre fall av bedrägeri och ytterligare brott i samma kategori.

Även i de tidigare fallen jagade kvinnan sina offer vid Stureplan. En av männen misstänkte då att kvinnan drogat honom för att sen kunna stjäla hans mobiltelefon – och komma över 345 000 kronor via hans konto. En annan man anmälde kvinnan för att drogat honom ”på okänt sätt” och därmed försatt honom i ”hjälplöst tillstånd”.