Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Mindre än millimetrar från nervskador som förlamning"

Foto: / LÄSARBILD
Foto: POLISEN / POLISEN

Polisen Ted Eriksson lider av "extrem huvudvärk och smärta i nacken" efter knivattacken på Medborgarplatsen. På tisdagen åkte han in till akuten igen.

"Men jag är vid gott mod och med tanke på det jag fick reda på pratar vi nog mindre än millimetrar från nervskador som förlamning", skriver han i sms.

Plötsligt gick en okänd man till knivangrepp mot Ted Eriksson när han patrullerade vid Björns trädgård på Medborgarplatsen i Stockholm förra veckan. Enligt Expressens uppgifter drog knivmannen undan Ted Erikssons skyddsväst innan han högg.

– Jag tänkte, "ska jag sitta här och dö i Björns trädgård?", sa Ted Eriksson i Brottscentralen i Expressen TV i måndags.

Smärtorna i huvudet och nacken blev på tisdagen så svåra att han uppsökte akut sjukvård på nytt.

Polisen Ted Eriksson, 33, höggs i nacken på Medborgarplatsen i förra veckan.

"Fick då reda på att kniven träffat översta bröstryggkotan och huggit av en bit av kotan", skriver han.

"Punkterat ryggmärgen"

"Men det ska läka och man klarar sig utan den biten. Men sen har kniven punkterat ryggmärgen så att ryggmärgsvätska läckt ut. Det är det som gör att jag har sprängande huvudvärk. Men även det ska läka av sig själv. Eller så får man gå in i ryggen och laga såret om någon dag."

Han tror att kniven var millimetrar från att orsaka nervskador.

"Men det gick bra tack och lov!"

Knivmannen misstänks vara en 17-årig man.


LÄS OCKSÅ: Läkarens varning om knivmannen 


Knivmannens psykiska problem

Dokument från Migrationsverket visar att han haft psykiska problem ända sedan han sökte asyl i Sverige december 2015.

"Han uppvisar ett fortsatt allvarligt psykiatriskt tillstånd trots att situationen blivit stabilare. Misstanke finns om reaktiv psykos." skriver en läkare i sitt utlåtande till Migrationsverket.

17-åringen är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– Det är en psykiskt labil person som har gjort detta, detta är min uppfattning. Det har att göra med hans person, hans personlighet, har kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.