Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

16-åring häktad – misstänks ha mördat tonårspojke

Polisen utreder mord efter att en person hittades död i Märsta på onsdagskvällen.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

En tonårspojke misstänks ha blivit ihjälslagen och hittades död under bråte i ett skogsområde i Märsta, enligt uppgifter till Expressen.

En 16-åring anhölls under torsdagen – nu har han häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Tonårspojken hittades död under bråte i ett elljusspår i ett skogsområde i Märsta, enligt uppgifter till Expressen. Han ska innan dess ha varit försvunnen i en dryg vecka, enligt Märsta.nu. 

Två pojkar ska ha hittat den avlidne och berättat för en förälder som slagit larm, enligt uppgifter till sajten. Polisen fick larmet vid 19-tiden på onsdagen, men har i övrigt varit mycket förtegna om detaljer i ärendet. 

Hittades död under bråte

Mordfallet ska ha uppdagats när en av pojkarna sa till sin pappa att han hade något att berätta för polisen, efter att ha blivit visad en plats av en kompis där det låg en död person, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

På platsen ska pojkarna ha sett hår och skor i snön, och enligt tidningens uppgifter misstänks mordet ha skett några dagar tidigare. Omständigheter på platsen ska tydligt peka på att det handlar om mord. 

Pojke häktad för mord i Märsta

Under torsdagen anhölls en 16-årig pojke. Efter en två timmar lång förhandling på fredagseftermiddagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden. Åtal ska vara väckt senast 1 mars.

16-åringen förnekar brott, enligt hans försvarsadvokat Jonas Granfelt.

Offret och 16-åringen ska ha varit bekanta med varandra, och den misstänkt mördade pojken gick på en skola i kommunen, enligt Märsta.nu. Skolan uppger för sajten att de har en krisgrupp för elever i behov av sorgarbete. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.