Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Medlem i ”Dödspatrullen” gripen i Spanien

Gripandet skedde i Barcelona.
Foto: LA GUARDIA CIVIL
Polisen i Spanien ska ha fått underrättelser från polisen i Sverige.
Foto: LA GUARDIA CIVIL

En av medlemmarna i den så kallade ”Dödspatrullen” har gripits i Spanien, där han misstänks ha planlagt ett mord.

Det skriver det spanska civilgardet i ett pressmeddelande.

Expressen har tidigare rapporterat om den 21-årige ledargestalten i det kriminella nätverk i nordvästra Stockholm som går under namnet ”Dödspatrullen”.

Minst sju olösta mord kopplas till kriget mellan ”Dödspatrullen” och det rivaliserande gänget ”Shottaz”, som enligt polisen främst är kopplat till narkotikahandel.

”Dödspatrullen” har enligt polisen haft som affärsidé att utföra beställningsmord för pengar.

– Hur många mord det rör sig om har vi valt att inte numrera. Men vi kan konstatera att de inte har blivit dömda för något, har Stockholmspolisens gängexpert Gunnar Appelgren tidigare sagt.

Häktad i sin frånvaro

21-åringen har bland annat varit häktad för mordet utanför en hamburgerrestaurang i Uppsala 2017 och misstänkt för dubbelmordet på Café Mynta i Rinkeby 2016, men i båda fallen har misstankarna avskrivits.

I början av 2018 begärdes han häktad i sin frånvaro för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. I september väcktes åtal mot nio andra personer i samma mål, som bland annat gäller hanteringen av cirka 28,5 kilo amfetamin.

Under tiden på flykt ska han ha bott i spanska Malaga, uppger det spanska civilgardet.

Misstänks ha planerat mord i Malaga

Svensk polis ska ha informerat spansk polis om att nätverket planerade ett mord i Spanien, förmodligen någonstans i provinsen Malaga.

Den spanska polisen lyckades hitta hans adress i Malaga, men han kom slutligen att gripas i Barcelona, där han befann under falsk identitet.

Tillslaget går under namnet ”Operation Dajir”.

Utredningen mot 21-åringen påbörjades i september, enligt ett pressmeddelande från spanska civilgardet, och uppges ha bedrivits i samarbete med polisen i Stockholm Nord. Enligt pressmeddelandet ska 21-åringen nu överföras till Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.