Det misstänkta mordet skedde i parets gemensamma bostad, belägen i en välmående villaförort i Stockholmsområdet.Det misstänkta mordet skedde i parets gemensamma bostad, belägen i en välmående villaförort i Stockholmsområdet.
Det misstänkta mordet skedde i parets gemensamma bostad, belägen i en välmående villaförort i Stockholmsområdet.

Mannen anmälde frun försvunnen – berättar nu: Jag styckade henne

Publicerad

55-åringen nekade till all kännedom om vad som hänt hans försvunna hustru – och hjälpte själv till att söka.

Nu har han berättat hur frun dog efter ett nattligt gräl.

Hur han själv styckade henne och gjorde sig av med kvarlevorna med hjälp av en klotgrill.

Det framgår av en sinnesutredning av mannen.

I april i år anmäldes kvinnan i 50-årsåldern försvunnen, efter att hennes anhöriga inte lyckats få tag på henne. Då sa den 55-årige maken att han inte visste vad som hänt hustrun. Han deltog själv i de fruktlösa sökinsatserna.

Efter två månader häktades mannen, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat hustrun.

Expressen kunde då rapportera uppgifter om att mannen misstänktes ha styckat kroppen och försökt göra sig av med kvarlevorna med hjälp av en grill på den egna tomten i ett välmående villaområde i Stockholmsområdet.

Nu bekräftar protokollet från en sinnesutredning, en så kallad paragraf 7-undersökning, uppgifterna. Där framgår mannens egen berättelse om vad som hände natten mellan den 6 och 7 april då hustrun ska ha dött.

Mannens egna ord om hustruns död

Äktenskapet var, enligt 55-åringen, präglat av återkommande gräl och paret hade bråkat vid flera tillfällen dagarna innan hustrun dog. Ett av dessa gräl filmades med en mobiltelefon och ingår nu i förundersökningen.

 

LÄS OCKSÅ: Mördaren använde tigersåg och grill

 

En natt väcker hustrun mannen och ett nytt bråk uppstår. I vardagsrummet i parets gemensamma bostad knuffar han henne så att hon ramlar, slår i huvudet och avlider, berättar mannen.

Hans egen historia om vad som händer därefter är att han gömmer hustruns döda kropp i ett rum i huset, och sedan styckar den. En del av kvarlevorna försöker han elda upp i en klotgrill. Andra kvarlevor förpackar han i plast och gömmer i bagageluckan på en bil som parkeras på en annan plats, enligt den egna utsagan.

Sammantaget beskriver 55-åringen hustruns död som en olycka, vilket rättspsykiatern beskriver som en vanlig förklaring i den här typen av sammanhang.

55-åringens advokat Rodney Humphreys skriver i ett mejl: "Jag kan bekräfta att han förnekar mord men lämnar inga kommentarer i övrigt."

Åklagaren: Väntar på analysresultat

Läkaren bedömer att den misstänkte har en "påtagligt distanserad känslomässig hållning till gärningen" och hustrun.

Åklagare Liselotte Nilsson avböjer att kommentera de nya uppgifterna i väntan på att förundersökningen blir färdig.

– Vi kommer att hålla fler förhör, med honom framför allt. Men vi är också beroende av analysresultat från NFC, säger hon.

I nuläget ska åtal vara väckt senast 21 september.

– Det kommer att begäras förlängning efter den 21 september men jag kan inte säga när det kan vara dags att väcka åtal. Det vore spekulation, säger Liselotte Nilsson.

Rättspsykiatrins bedömning är att 55-åringen varken lider eller har lidit av någon allvarlig psykisk störning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag