Flera polispatruller skickades till Rinkeby torg. Foto: ALEX LJUNGDAHLFlera polispatruller skickades till Rinkeby torg. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Flera polispatruller skickades till Rinkeby torg. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Polisen är på plats i Rinkeby efter att en man skjutits i huvudet. Foto: ALEX LJUNGDAHLPolisen är på plats i Rinkeby efter att en man skjutits i huvudet. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Polisen är på plats i Rinkeby efter att en man skjutits i huvudet. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Enligt uppgifter till Expressen har mannen, som ska vara i 25-årsåldern, skjutits i huvudet vid en pizzeria och avlidit av sina skador. Foto: ALEX LJUNGDAHLEnligt uppgifter till Expressen har mannen, som ska vara i 25-årsåldern, skjutits i huvudet vid en pizzeria och avlidit av sina skador. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Enligt uppgifter till Expressen har mannen, som ska vara i 25-årsåldern, skjutits i huvudet vid en pizzeria och avlidit av sina skador. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: / ALEX LJUNGDAHLFoto: / ALEX LJUNGDAHL
 Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Polisen har ett stort antal patruller på plats. Foto: ALEX LJUNGDAHLPolisen har ett stort antal patruller på plats. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Polisen har ett stort antal patruller på plats. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Händelsen inträffade vid en pizzeria, enligt uppgifter till Expressen. Foto: Janne Åkesson/SwepixHändelsen inträffade vid en pizzeria, enligt uppgifter till Expressen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Händelsen inträffade vid en pizzeria, enligt uppgifter till Expressen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: / ALEX LJUNGDAHLFoto: / ALEX LJUNGDAHL
 Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Foto: / ALEX LJUNGDAHLFoto: / ALEX LJUNGDAHL
 Foto: / ALEX LJUNGDAHL

Uppgifter: Pizzeriamordet hämnd på garagemord

Publicerad
Uppdaterad

En man i 25-årsåldern har skjutits ihjäl på en pizzeria i Rinkeby utanför Stockholm.

Mannen satt och åt när han sköts i huvudet – när polisen larmades till platsen satt han livlös vid ett bord, erfar Expressen.

Polisen söker efter två personer, enligt uppgifter till Expressen.

Mordet ska vara en form av hämnd på garagemordet i Rinkeby på nyårsafton.

Händelsen inträffade på måndagskvällen i Rinkeby i nordvästra Stockholm.

SOS Alarm fick larm om en skjutning i Rinkeby klockan 18.35. Polisen fick larmet 18.33.

– Det har skjutits och man har skickat ett flertal patruller till Rinkeby torg. En person ska vara skadad och förd till sjukhus, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl Stockholm Nord.

Polisens insatsstyrka på platsen tillsammans med ett stort antal patruller.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Skjuten i huvudet på pizzeria i Rinkeby

– Vi har massor av patruller ute och försöker säkra vittnen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Expressen har mannen, som ska vara i 25-årsåldern, skjutits i huvudet vid en pizzeria. Mannen har dött av sina skador.

När polis fick larm om händelsen satt den skjutne mannen livlös lutad mot en vägg vid ett bord på pizzerian, enligt uppgift till Expressen. Mannen satt och åt när han sköts flera gånger, erfar Expressen.

Polisen söker efter två personer, enligt uppgifter till Expressen. En person ska ha hållit upp dörren till pizzerian och den andre sköt. Men det är oklart om personen som höll upp dörren är inblandad, enligt Expressens uppgifter.

– Vi har ingen gripen i ärendet, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen vid 21.50.

Polisens insatsstyrka skickades till platsen.

Polisen uppges söka efter två personer. En person ska ha hållit upp dörren till pizzerian och den andre sköt.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Tidigare dömd till fängelse för rån

Den skjutne förekommer under flera punkter i belastningsregistret. 2014 dömdes han till fängelse i 2,5 år för rån. I samband med rånet, som genomfördes med ännu en man, misshandlades en person.

Andra punkter handlar bland annat om grov stöld, narkotikabrott, övergrepp i rättssak, olovlig körning, stöld och ytterligare ett rån 2011, då tre månaders fängelse utdömdes.

Skottskadad person hittad

Polisen uppger via sin hemsida:

"Vittnen hört smällar som uppfattas som skott vid T-banestationen i Rinkeby. På plats kan konstateras att en person är skottskadad. Den skadade personen är förd till sjukhus."

Ingen person har gripits för dådet.Foto: ALEX LJUNGDAHL

"Det utredningsarbete som hittills har gjorts har det kommit fram att brottsplatsen är inomhus på en restaurang. Personer är hämtade till förhör då de befann sig i närheten när skottlossningen skedde."

En kvinna som var i bowlinghallen i närheten av pizzerian och gick ut med sin väninna för att röka berättar att hon möttes av ett stort polispådrag.

– Det kom massor med poliser och någon hade sett någon som hade skjutit på pizzerian. Jag blev ju jätterädd, säger hon.

På vägen ut blev hon varnad av en person som var på väg in.

– Han varnade för att det var någon som gick med pistol där ute.

Vittnen ska ha flera smällar i närheten av Rinkebys tunnelbanestation.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ett stort antal poliser skickades till Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där de skyddade ingången till akuten. De motade även bort några personer. 

För drygt en vecka sen, den 31 december, hittades en man skjuten med flera skott i huvud och nacke i ett garage i Rinkeby.

Expressen har, från flera håll, fått uppgifter om att dödsskjutningen på pizzerian har med garagemordet att göra. Pizzeriaskjutningen ska vara en form av hämnd på mordet på nyårsafton, erfar Expressen.

Polisen i lokalpolisområdet där Rinkeby ingår utgår från att händelsen kopplas till pågående gängkrig, och man gör kopplingar till tidigare händelser.

Enligt källor till Dagens Nyheter hade den nu mördade mannen en roll i gängkonflikten. Enligt tidningen hade han kopplingar till "båda" sidor i konflikten.

Polisen är på plats vid pizzerian under tisdagen med anledningen av dödsskjutningen.Foto: Nicole Fältlöv-Amiri

På tisdagsmorgonen var ännu ingen gripen. Men polisen finns på plats vid pizzerian hela dagen med anledning av det som hänt.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag