Man misstänks ha våldtagit tvåårigt barn på förskola

Publicerad

En man i 30-årsåldern sitter anhållen – misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Enligt Aftonbladet är det ett tvåårigt barn på en förskola som har utsatts.

– Jag kommenterar inga sådana uppgifter, säger kammaråklagare Eva Uggla.

Åklagarmyndigheten är förtegen om händelsen. Men enligt SVT Nyheter Västmanland är det en man i 30-årsåldern som misstänks ha våldtagit barn på en förskola i en kommun i Västmanland i torsdags.

– En person är anhållen, skäligen misstänkt för brottet grov våldtäkt mot barn, bekräftar Eva Uggla, åklagaren som leder förundersökningen.

Hon vill inte gå in närmare på var brottet ska ha skett, eller ålder på barnet. Men enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om ett tvåårigt barn.

– Jag kommenterar inga sådana uppgifter, vem som kan ha varit utsatt, säger Eva Uggla.

Intensiv utredning om grov våldtäkt mot barn

Det är oklart om den misstänkte mannen har varit anställd på förskolan eller inte.

Åklagaren misstänker brott mot ett barn i nuläget.

– Nu pågår en intensiv utredning vad gäller framför allt tekniskt material, säger Eva Uggla.

Till SVT säger hon:

– Det här ärendet är så pass känsligt, så jag kommer inte att säga någonting utan hänvisar till förundersökningssekretessen.

Mannen anhölls under söndagen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag